Sjokolade-peanøtt-konfekt

Sjokolade-peanøtt-knekk

Kombinasjonen salte peanøtter og sjokolade er en fremragende kombinasjon om du ikke har smakt det enda. Jeg er veldig glad i peanøttsmør sånn generelt og en av mine favoritt sjokolader er Reese’s peanut butter cups – en av de få sjokoladene vi fikk lov til å spise når jeg bodde som barn i USA. De er ikke vanskelige å lage selv og ønsker du ikke eller har du ikke små konfektformer kunne du lage de i en firkantet form og skjært de opp i ruter etterpå.

du trenger for ca. 20 konfekter

  • 100 g mørksjokolade
  • 100 g melkesjokolade
  • 80 g peanøttsmør
  • en håndfull grovhakkede peanøtter

 

Smelt sjokoladene over vannbad og rør de sammen. Ha sjokoladen opp i en sprøytepose. Smelt peanøttsmøret slik at det blir flytende og hell det også over i en sprøytepose.

Sprøyt ca. en halv centimeter med sjokolade i hver konfektform. Sett kjølig 5-10 minutter til det har stivnet. Strø over litt hakkede peanøtter og fyll på med peanøttsmør. Sett kjølig 5-10 minutter til det har stivnet.

Sjokolade-peanøtt-konfekt

Fordel resten av sjokoladen over konfektene og strø med resten av de hakkede peanøttene. Sett kjølig til stivnet. Konfekten kan oppbevares i kjøleskapet eller i tett kakeboks – avhengig om du liker kalde, harde sjokolader eller myke.

Legg de gjerne i en konfektpose og gi de bort – de egner seg fint som en liten hjemmelagd gave!

Kommentarer

  • Reply Hildegunn 6. januar 2015

    Oh my god!!!!!
    Og jeg som skal holde meg borte fra sånne fristelser!!!!!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »