Laksetartar med potet latkes

Laksetartar med potet latkes

Skal du servere noe før middagen kanskje sammen med en aldri så liten velkomst drink er dette midt i blinken! Det kunne selvfølgelig også passe som en aldri så liten forrett. Her er potetlatkes laget i ‘fingermat’ størrelse, men det er ikke noe i veien for å lage de noe større slik at du kan servere en potetlatke med laksetartar på en tallerken som en forrett.

du trenger

Potet latkes (gir ca. 18 stykker)

 • 450g poteter (ca. 6 mellomstore), skrellt
 • 1/2 løk finhakket
 • 1 hvitløksfedd, finrevet
 • 1 egg
 • 2 ss hvetemel
 • 1/2 ts bakepulver
 • 1 ts salt
 • 150 ml rapsolje eller annen nøytal olje til steking

 

Laksetartar

 • 225g SALMA (en liten pakke)* 
 • 1/2 agurk
 • 1ts  finhakket gressløk
 • 1/2 sjalottløk, finhakket
 • 1 ts finrevet frisk ingefær,
 • 1 ss grovhakket frisk koriander
 • jus av en halv lime
 • salt & pepper


rød chilli i skiver, grovhakket frisk koriander og lime båter til servering

*eller annen fersk laks uten skinn og ben

Laksetartar med potet latkes

Begynn med å lage latkes. Riv potetene på et rivjern. Samle potetene i et rent kjøkkenhåndkle og fordel de over håndklet. Rull sammen håndklet og press potetene tørre. Ha potetene over i nok et rent håndkle og gjør det samme en gang til.
Ha potetene i en bolle. Tilsett løk, hvitløk, egg, hvetemel, bakepulver og salt or rør godt sammen.
Ha olje i en stor stekpanne og varm opp oljen. Drypp litt av latke deigen i oljen for å teste om det er varmt nok. Ha en spiseskje av deigen i pannen og press den lett ned for å forme en latke. Stek 3-4 minutter på den ene siden til den er gyllen, snu og stek 2-3 minutter til. Løft den stekte latken over på et tallerken dekket med kjøkkenpapir. Stek gjerne flere latkes om gangen men pass på å ikke overfylle stekepannen din.
Latkes kan holdes varme i en stekeovn (150 C) om ønkset.

Laksetartar med potet latkes

Lag tartar. Bruk en skarp kniv for å skjære laksen i ca. 1/2 cm skiver. Legg noen skiver på toppen av hverandre og skjær skivene i jevnstore terninger. Skrap frøene ut av agurken og skjær den i like store terninger som laksen. Ha agurk, gressløk, sjalottløk, ingefær og koriander i en bolle or gødt sammen. Ha i laksen og rør forsiktig sammen. Smak til med limesaft, salt og pepper.

Laksetartar med potet latkes

Ha en god spiseskje laksetartar på en latke og legg på et serveringsbrett. Lag flere, sett de på brettet og strø finskivet rød chilli og frisk koriander over og med noen ekstra lime båter for de som ønsker litt syre. Server flere latkes og resten av laksetartaren ved siden av slik at gjestene dine kan lage sine egne.

Tips: Latkes kan lages på forhånd og kan friskes opp i en varm ovn i 5 minutter.

Laksetartar med potetlatkes

Oppskriften finner du også på SALMA sin nye nettside. Der finner du mange flere gode oppskrifter med laks!

Kommentarer

 • Reply Tone 3. januar 2015

  Dette så godt ut!
  Jeg bor i Australia for tida og de fleste cafeene her har denne retten på frokostmenyen sin, da gjerne servert med prosjer egg til. Supergodt!

  • Reply Ina Johnsen 6. januar 2015

   Å det var selvsagt en idé å servere dette til en litt sen frokost eller brunsj. Og med posjert egg da gitt, nam!
   Takk for tipset!
   Og heldiggris som bor i Australia… 🙂

 • Reply Maren 29. desember 2014

  Hei!
  I dag har jeg kjøpt boka di! Etter å ha lest bloggen i laaang tid, var det på tide å gå i anskaffelse av den i papirformat. Til jul ønsket- og fikk jeg en kjempekjekk og praktisk matboks av kjæresten min, og den skal fylles med pairester, salater og pastaretter. Det kommer godt med nå som siste semester er i anmarsj og det blir sene kvelder på lesesalen med bachelorskriving og det hele. Takk for at du inspirerer!

  Hilsen Maren, 22 år og student.

  • Reply Ina Johnsen 31. desember 2014

   Hei Maren
   Å så koselig å høre!
   Jeg lurer ofte på hvem mine lesere er – og det er ekstra stas å høre at jeg kan inspirere!
   Lykke til med bachelorgraden, spis godt og sunt og riktig godt nytt år til deg!
   hilsen
   ina

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »