Torsk i gryte er en rask og enkel middag som du gjerne kan variere litt med tanke på type fisk og utvalg av grønnsaker. Bruk gjerne opp evt. rester du har fra gårsdagens middag (poteter for eksempel) eller har liggende i kjøleskapet (tomater, spinat, grønnkål, osv.).
Har du ikke fersk torsk kan du bruke frossen – husk bare å ta det ut tidsnok slik at den er tint. Ta den gjerne ut av frysen om morgenen og legg den i kjøleskapet for eksempel – da er den tint når du kommer hjem fra jobb.
oliveolje ti steking, salt, pepper, reven sitronskall (valgfritt)
fremgangsmåte
ovn temp 200C
*kan erstattes eller blandes med grønnkål
Stek bacon i litt olivenolje. Ha i løk og stek videre til myk. Bland inn hvitløk og paprika og stek ett par minutter til. Ha i spinat og la det falle noe sammen før du tilsetter tomater. Rør inn poteter og kvern over litt salt og pepper.
Bruker du en stekepanne/gryte som du kan sette i ovnen legges torskefiletene pent på toppen. Lag gjerne litt fordypninger for fisken slik at det ligger stabilt. Pensle fiken med litt olivenolje, kvern over litt salt og pepper og strø over finrevet sitronskall om du bruker det.
Tåler ikke stekepannen din å settes i ovnen har du hele spinat/potetblandingen over i en ildfastform og danderer fisken pent opp på der igjen.
Sett stekepannen/formen i forvarmet ovn og stek til fisken er ferdig. Avhengig av filetens tykkelse vil det ta mellom 10 og 15 minutter.
Denne er sååå god! En favoritt vi lager om igjen og omigjen. Bacon og de små tomatene er prikken over i’en