Grønnkålsuppe

Grønnkålsuppe

Jeg har forelsket meg i grønnkål – egentlig gjorde jeg det for en stund siden, men i år, når jeg også får tak i det i mine lokale matbutikker kan jeg slå meg litt løs. Du finner en del oppskrifter med grønnkål her på bloggen allerede, her er mine favoritter:

 

Det er på tide med en suppe altså, og her får du oppskriften på en deilig grønnkålsuppe som du lett lager på under en halvtime. Du trenger:

ingredienser
  • en gul løk, grovhakket
  • 4-5 fedd hvitløk, grovhakket
  • en blomkål. renset, grovhakket
  • 8 dl vann
  • 200 g grønnkål, renset (grove stilker fjernet), grovhakket
  • salt, pepper, olivenolje til steking
fremgangsmåte

Stek løken myk i litt olivenolje i en stor gryte (den skal romme hele suppen). Tilsett hvitløk og stek noen minutter til. Ha i blomkål og tilsett vannet. La det småkoke ca. 10 minutter eller til blomkålen er nesten mørr og tilsett grønnkålen. La suppen koke et par minutter til. Rør suppen glatt med en stavmikser. Synes du suppen er for tykk kan du tilsette mer vann. Smak til med salt og pepper.

I bildene er suppen servert med litt olivenolje, knuste grønnkålchips og gourmetsalt med ramsløk.

Grønnkålsuppe

Kommentarer

  • Reply Ingrid E 8. januar 2015

    Denne gleder jeg meg til å prøve 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »