Annonse
Liker du bloggen min vil du kanskje også like mine kokebøker

Frokost-taco med grønn salsa

Frokost-taco med grønnsalsa

Frokost på 10 minutter – det har du vel tid til! Har du ikke tid til det i hverdagen så kan du ta deg tid til det i helgen, ikke sant. Og hvis du først har smakt det i helgen, vil du lage tid på hverdagen. Problemet løst!

En frokost-taco kan selvsagt varieres i det uendelige. Mitt mål var å lage en helgrønn salsa og jeg har derfor valgt ingredienser på grunnlag av fargen (og smak selvsagt). Men for all del, bland inn noen cherrytomater, rødløk, osv om du ikke er like opptatt av at det skal være grønt.

Frokost-taco med grønn salsa – 2 porsjoner

  • en halv avokado i små terninger
  • en halv agurk, frø fjernet, i små terninger
  • 2 vårløk, finhakket
  • en liten håndfull koriander, finhakket
  • en lime
  • 2 egg
  • 2 maistortillas
  • olivenolje for steking, salt og pepper

Lag grønn salsa ved å bland avokado, agurk, vårløk, koriander og saften av halve sitronen. Smak til med litt salt og pepper. Har du en grønn chili liggende kan du selvsgat finhakke den og blande den i salsaen for litt kick.

Stek eggene i litt olivenolje mens du varmer opp tortillaene i en annen stekepanne.

Legg tortillaene på hver sin tallerken og plasser ett stekt egg på hver av de. Ha litt salsa over, kvern over litt salt og pepper og server med en lime båt og resten av salsaen i en skål.

Ha en deilig start på dagen!

Frokost-taco med grønn salsa

Kommentarer

  • Reply Frokost-taco med pølse og egg - Mat Pa Bordet 9. november 2017

    […] er ikke første gang frokost-taco dukker opp på bloggen, sjekk ut denne varianten med grønn salsa om du vil ha en variant uten […]

  • Reply Maria Mathisen 17. oktober 2015

    Smaskens! Brukte rødløk i mangel av vårløk.

    • Reply Mat På Bordet 19. oktober 2015

      Kan tenke meg det var godt det og Maria 🙂

  • Reply Cynthia 12. januar 2015

    Frokost er min favoritt måltid og blir alltid glad av nye ideer. Disse ble laget i går og falt i smak hos store og små. Tusen takk 😉

    • Reply Ina Johnsen 12. januar 2015

      Å så hyggelig å høre Cynthia!
      Skal prøve å vie frokoster litt mer plass her på bloggen – viktig måltid!!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »