Pasta puttanesca med sardiner

pasta puttanesca med sardiner

Min variasjon på pasta puttanesca innebærer at man bytter ut ansjos med sardiner. Er du i utgangspunktet ikke glad i fisk på boks, trenger du ikke lese videre. Er du derimot nysgjerrig, eller kanskje smakt pasta puttanesca med ansjos og ikke synes det var helt din greie, synes jeg du skal lese videre og selvsagt også prøve oppskriften.

Jeg bruker ansjos veldig forsiktig generelt i matlaging, jeg er ikke helt fortrolig med smaken men klarer det i små doser. Sardiner derimot er jeg mer glad i (ok, jeg innrømmer at de ikke er på topp 1o listen…) og siden det skal spises mer fisk i år, er det fint å ha en pastavariant med fisk for hånden.

for 4-6 porsjoner trenger du:

ingredienser
  • 400g farfalle eller annen pasta
  • 1 rødløk, finhakket
  • 5 hvitløksfedd, presset
  • 1 stor boks King Oscar sardiner i olivenolje
  • 1/2 rød chili, finhakket, frø fjernet
  • 1 boks a 400g hele, hakkede eller cherrytomater
  • 20 kalamata oliven
  • 2 ss kapers
  • olivenolje, salt, pepper
fremgangsmåte

Sett en stor kjele med vann til koking for pastaen.

Stek løken myk i litt olivenolje på middelsvarme. Tilsett hvitløk mot slutten av steketiden og stek noen minutter til. Sett halvparten av sardinene til siden, prøv å holde de hele. Mos resten av sardinen med gaffel og tilsett løkblandingen. Stek noen minutter. Rør inn tomater og la det få et oppkok. Bruker du hele tomater bryter du disse litt ned under kokingen. Bruker du cherytomater kan disse gjerne forbli hele.
Rør inn oliven og kapers og smak til med salt og pepper.

Ha pasta i det kokende vannet og kok etter pakkens anvisninger. Hell av pastaen når den er ‘al dente’ og hold tilbake litt av pastavannet.

Hell sausen over pastaen og bland forsiktig. Om du synes det blir litt tørt kan du blande inn noe pastavann. Vend inn hele sardiner og server gjerne med finhakket basilikum og ekstra pepper.

pasta puttanesca med sardiner

Oppskriften ble opprinnelig skrevet og fotografert i forbindelse med ett oppdrag for King Oscar . Og siden jeg er litt stolt av det, kan jeg fortelle at bakgrunnsbildet som du ser på forsiden har også jeg tatt – tjohei!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »