Dette er egentlig mer enn en dobbel sjokoladekake. Dette er en kake med sjokoladebiter, med sjokoladeglasur og -fyll, og pyntet med mer sjokolade, så det så.
Overkill? Absolut ikke. Men pass på at du har mange nok til å dele denne kaken med- en flokk med folk burde holde. Jeg bakte denne for en fest for ungdommer og jada, den forsvant.
ingredienser
Til kakene
200 g myk smør
150 g sukker
50 g brun sukker
2 egg + 1 eggeplomme
1 ss vaniljeekstrakt
350 g hvetemel
1.5 ts natron
300 ml rømme (et beger)
200 ml melk
200 g finhakket mørk sjokolade
Til melkesjokolade glasuren
400g myk smør
150g melis
400g melkesjokolade, smeltet og avkjølt
250ml rømme, romtemperert
Til pynt
ca. 1.5 pakker melkerull eller annen sjokolade.
fremgangsmåte
Smør to kakeformer med løsbunn (diam 20cm) og dekk bunnen med bakepapir.
Ovn temp 180C
Rør smør, sukker og brun sukker luftig – dette vil ta ca. 5 minuttter med en kjøkkenmaskin. Tilsett ett egg om gangen og rør den godt inn før du tilsetter neste. Rør inn eggeplommene. Rør inn vaniljeekstrakt.
Sikt hvetemel og natron sammen i en skål.
Rør rømme og melk sammen i et beger.
Rør mel- og melkblandingene vekselvis inn i deigen. Start og avslutt med melblandingen. Ikke rør for mye, ingrediensene skal bare blandes. Rør inn sjokoladene til slutt.
Fordel deigen likt mellom de to kakeformene og sett i forvarmet ovn. Stek i ca. 40 minutter – sjekk om kakene er ferdige ved å teste med en kakepinne. Kakepinnene skal være ren.
La kakene avkjøle noen minutter i formen før du løfter de ut av formen og lar de avkjøle helt på en rist.
Lag glasuren. Rør smør og melis sammen. Tilsett den avkjølte, smeltede sjokoladen og rør til godt blandet. Pass på å ikke piske glasuren, du ønsker ikke en glasur med luftbobler. Rør inn rømmen.
Ønsker du en kake med en flatt topp, skjærer du av toppen av kakene. Sett den ene kaken på et kakefat og fordel ca. 1/3 del av glasuren på toppen. Sett den andre kaken på toppen, press den lett ned slik at den ligger stabilt. Fordel nok 1/3 av glasuren over toppen og siden av kaken. Dette er hva jeg kaller grunnstrøket. Sett kaken i kjøleskapet 15-30 minutter til glasuren har stivnet. Er resten av glasuren blitt litt løs kan den gjerne settes i kjøleskapet den også.
Fordel resten av glasuren pent på kaken og pynt med melkesjokolade om ønsket.
Oppbevar kaken kjølig men ta den gjerne ut en times tid før servering. Og så sier jeg det igjen, pass på at du har nok folk å dele med!
Hei! Lurer på om denne er en kake som kan bakes tre dager før den skal serveres? Eller om du har forslag til en annen som blir god av å stå fiks ferdig i kjøleskap god tid før en fest?
Hei Tonje
Hmm, jeg tror jeg heller hadde bakt kakebunnene og lagt de i frysen for så å sette sammen kaken dagen før.
Når det er sagt så tenker jeg nok at kaken holder seg fint i kjøleskapet ferdig pyntet og klart 3 dager i forveien..
Lykke til!
Hei! Denne ser helt fantastisk ut! Tror du den kan trekkes med sukkerpasta? Eller blir det kanskje alt for søtt? Tenkte å bruke den som konfirmasjonskake..
Hei Julie
Jeg må bare innrømme at jeg har null erfaring med sukkerspasta!
tar du vekk sjokoladeglasuren og sjokoladepynten er det ikke en spesielt søt kake…
Hei Marie
Glasuren blir hard om du setter den kjølig, men kaken skal gjerne spises romtemperert.
Glasuren får en hard skorpe som smørkrem, men er myk under.
Hei Hanne
Måtte sjekke oppskriften – det stemmer den, MEN, jeg har skrevet feil diameter på formen – jeg brukte 20cm ikke 24cm.
Beklager!!
Oppskriften er nå rettet.
Håper kaken smakte 🙂
Høres og ser god ut 🙂
Hei! Lurer på om denne er en kake som kan bakes tre dager før den skal serveres? Eller om du har forslag til en annen som blir god av å stå fiks ferdig i kjøleskap god tid før en fest?
Hei Tonje
Hmm, jeg tror jeg heller hadde bakt kakebunnene og lagt de i frysen for så å sette sammen kaken dagen før.
Når det er sagt så tenker jeg nok at kaken holder seg fint i kjøleskapet ferdig pyntet og klart 3 dager i forveien..
Lykke til!
Hei! Denne ser helt fantastisk ut! Tror du den kan trekkes med sukkerpasta? Eller blir det kanskje alt for søtt? Tenkte å bruke den som konfirmasjonskake..
Hei Julie
Jeg må bare innrømme at jeg har null erfaring med sukkerspasta!
tar du vekk sjokoladeglasuren og sjokoladepynten er det ikke en spesielt søt kake…
Blir denne glasuren «hard»/»tørr» slik som smørkrem gjør, når den får stå litt?
Hei Marie
Glasuren blir hard om du setter den kjølig, men kaken skal gjerne spises romtemperert.
Glasuren får en hard skorpe som smørkrem, men er myk under.
Det forklarer saken! Kaken ble kjempegod, jeg delte den i to på midten og fylte med glasuren inni 😉
Godt å høre at du klarte å ‘redde’ den Hanne 🙂
Det her ble ikke nok til mer enn én rund kake i 24 cm diameter form…
Hei Hanne
Måtte sjekke oppskriften – det stemmer den, MEN, jeg har skrevet feil diameter på formen – jeg brukte 20cm ikke 24cm.
Beklager!!
Oppskriften er nå rettet.
Håper kaken smakte 🙂
Åh det var denne jeg så på Instagram som jeg ble så nysgjerrig på! Den ser jo enda mer fantastisk ut med frosting! Yum!
Det var godt å høre Marie 🙂
Kan anbefales altså!
Delicious! Jeg bor i utlandet, og herfinnes det ikke natron. Hva bør jeg erstatte det med tror du?
På forhånd takk x
Hei Stine
Natron = baking soda
Eller bor du i ett ikke engelsktalende land?
ina
Hei.
Går det greit og halvere oppskriften så det blir bare èn rund kake?
Hei Marte
Ja, det går fint an!
Husk å halvere glasuren også 🙂
ina