Dobbel sjokoladekake

Dobbel sjokoladekake

Dette er egentlig mer enn en dobbel sjokoladekake. Dette er en kake med sjokoladebiter, med sjokoladeglasur og -fyll, og pyntet med mer sjokolade, så det så.

Overkill? Absolut ikke. Men pass på at du har mange nok til å dele denne kaken med- en flokk med folk burde holde. Jeg bakte denne for en fest for ungdommer og jada, den forsvant.

ingredienser
Til kakene
  • 200 g myk smør
  • 150 g sukker
  • 50 g brun sukker
  • 2 egg + 1 eggeplomme
  • 1 ss vaniljeekstrakt
  • 350 g hvetemel
  • 1.5 ts natron
  • 300 ml rømme (et beger)
  • 200 ml melk
  • 200 g finhakket mørk sjokolade
Til melkesjokolade glasuren
  • 400g myk smør
  • 150g melis
  • 400g melkesjokolade, smeltet og avkjølt
  • 250ml rømme, romtemperert
Til pynt
  • ca. 1.5 pakker melkerull eller annen sjokolade.
fremgangsmåte

Smør to kakeformer med løsbunn (diam 20cm) og dekk bunnen med bakepapir.

Ovn temp 180C

Rør smør, sukker og brun sukker luftig – dette vil ta ca. 5 minuttter med en kjøkkenmaskin. Tilsett ett egg om gangen og rør den godt inn før du tilsetter neste. Rør inn eggeplommene. Rør inn vaniljeekstrakt.

Sikt hvetemel og natron sammen i en skål.

Rør rømme og melk sammen i et beger.

Rør  mel- og melkblandingene vekselvis inn i deigen. Start og avslutt med melblandingen. Ikke rør for mye, ingrediensene skal bare blandes. Rør inn sjokoladene til slutt.

Fordel deigen likt mellom de to kakeformene og sett i forvarmet ovn. Stek i ca. 40 minutter – sjekk om kakene er ferdige ved å teste med en kakepinne. Kakepinnene skal være ren.

dobbel sjokoladekake

La kakene avkjøle noen minutter i formen før du løfter de ut av formen og lar de avkjøle helt på en rist.

Lag glasuren. Rør smør og melis sammen. Tilsett den avkjølte, smeltede sjokoladen og rør til godt blandet. Pass på å ikke piske glasuren, du ønsker ikke en glasur med luftbobler. Rør inn rømmen.

Ønsker du en kake med en flatt topp, skjærer du av toppen av kakene. Sett den ene kaken på et kakefat og fordel ca. 1/3 del av glasuren på toppen. Sett den andre kaken på toppen, press den lett ned slik at den ligger stabilt. Fordel nok 1/3 av glasuren over toppen og siden av kaken. Dette er hva jeg kaller grunnstrøket. Sett kaken i kjøleskapet 15-30 minutter til glasuren har stivnet. Er resten av glasuren blitt litt løs kan den gjerne settes i kjøleskapet den også.

Fordel resten av glasuren pent på kaken og pynt med melkesjokolade om ønsket.

Oppbevar kaken kjølig men ta den gjerne ut en times tid før servering. Og så sier jeg det igjen, pass på at du har nok folk å dele med!

Kommentarer

  • Reply Reidun Kvaksrud 17. november 2020

    Høres og ser god ut 🙂

  • Reply Tonje 25. april 2016

    Hei! Lurer på om denne er en kake som kan bakes tre dager før den skal serveres? Eller om du har forslag til en annen som blir god av å stå fiks ferdig i kjøleskap god tid før en fest?

    • Reply Mat På Bordet 27. april 2016

      Hei Tonje
      Hmm, jeg tror jeg heller hadde bakt kakebunnene og lagt de i frysen for så å sette sammen kaken dagen før.
      Når det er sagt så tenker jeg nok at kaken holder seg fint i kjøleskapet ferdig pyntet og klart 3 dager i forveien..
      Lykke til!

  • Reply Julie 4. september 2015

    Hei! Denne ser helt fantastisk ut! Tror du den kan trekkes med sukkerpasta? Eller blir det kanskje alt for søtt? Tenkte å bruke den som konfirmasjonskake..

    • Reply Mat På Bordet 7. september 2015

      Hei Julie
      Jeg må bare innrømme at jeg har null erfaring med sukkerspasta!
      tar du vekk sjokoladeglasuren og sjokoladepynten er det ikke en spesielt søt kake…

  • Reply Marie 20. februar 2015

    Blir denne glasuren «hard»/»tørr» slik som smørkrem gjør, når den får stå litt?

    • Reply Ina Johnsen 21. februar 2015

      Hei Marie
      Glasuren blir hard om du setter den kjølig, men kaken skal gjerne spises romtemperert.
      Glasuren får en hard skorpe som smørkrem, men er myk under.

  • Reply Hanne 24. januar 2015

    Det forklarer saken! Kaken ble kjempegod, jeg delte den i to på midten og fylte med glasuren inni 😉

    • Reply Ina Johnsen 24. januar 2015

      Godt å høre at du klarte å ‘redde’ den Hanne 🙂

  • Reply Hanne 22. januar 2015

    Det her ble ikke nok til mer enn én rund kake i 24 cm diameter form…

    • Reply Ina Johnsen 22. januar 2015

      Hei Hanne
      Måtte sjekke oppskriften – det stemmer den, MEN, jeg har skrevet feil diameter på formen – jeg brukte 20cm ikke 24cm.
      Beklager!!
      Oppskriften er nå rettet.
      Håper kaken smakte 🙂

  • Reply Marie Roald 15. januar 2015

    Åh det var denne jeg så på Instagram som jeg ble så nysgjerrig på! Den ser jo enda mer fantastisk ut med frosting! Yum!

    • Reply Ina Johnsen 18. januar 2015

      Det var godt å høre Marie 🙂
      Kan anbefales altså!

  • Reply Stine 15. januar 2015

    Delicious! Jeg bor i utlandet, og herfinnes det ikke natron. Hva bør jeg erstatte det med tror du?
    På forhånd takk x

    • Reply Ina Johnsen 15. januar 2015

      Hei Stine
      Natron = baking soda
      Eller bor du i ett ikke engelsktalende land?
      ina

  • Reply Marte 14. januar 2015

    Hei.
    Går det greit og halvere oppskriften så det blir bare èn rund kake?

    • Reply Ina Johnsen 15. januar 2015

      Hei Marte

      Ja, det går fint an!
      Husk å halvere glasuren også 🙂
      ina

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »