Bananmuffins

Bananmuffins

Å hurra for bananer altså!! Jeg måtte dobbelsjekke her på bloggen for å se om ikke jeg allerede har postet for mange bananoppskrifter og jeg pusher kanskje grensen nå. Jeg teller 8 bananoppskrifter – alt fra cookies, muffins, kake , pannekaker og selvsagt en eltefri bananbrød. Nå får dere en til med denne superenkle, supersaftige, litt sunn (ikke mye  sukker, grove meltyper) og raske å lage bananmuffins.

Jeg slenger alltid litt for brune bananer i frysen og kunne ta fra lageret mitt derfra for denne oppskriften. La de tine på kjøkkenbenken – de er klare på en halvtime – skrell de og mos de med en gaffel og du er ‘good to go’.

for ca. 20 muffins trenger du

 • 4 godt modne bananer most
 • 2 faste bananer i ca. cm skiver til pynt
 • 120g brun sukker
 • 125ml solsikkeolje eller annen nøytral olje
 • 1 egg
 • 125g siktet speltmel
 • 125g fullkornshvetemel
 • 1ts natron
 • 1/2ts salt
 • 125ml rømme
 • 1ss vaniljeekstrakt

 

ovn temp 180C

Rør modne bananer, brun sukker, olje og egg godt sammen i en bolle. Tilsett speltmel, fullkornshvetemel, natron og salt og rør det inn i deigen. Rør inn rømme og vaniljeesktrakt til slutt.

Fyll muffinsformer ca. 2/3 med muffinsdeig  og press et stykke banan lett ned i hver (la den gjerne stikke opp noe). Sett muffins i forvarmet ovn og stek i ca. 25 minuttere. Test med kakepinne for å se om de er ferdige.

Bananmuffins

La muffinsene avkjøle på rist. Spis gjerne lunkne.

Muffinsene kan oppbevares i kakeboks eller fryses. Ta de med på tur, ha de som en snack eller er rask frokost. Kos!

Bananmuffins

 

Kommentarer

 • Reply siw anette 18. januar 2015

  hei,jeg hvet at jeg kommenterer under feil oppskrift men jeg måtte bare i håp om at du skulle se den. jeg har i dag laget et eltefritt brød som ikke du har på bloggen din,nemlig et brød med ramsløkpure,det var nyyydeligt,du burde prøve..du er til stor insperasjon med den herlige bloggen din,fortsett med den gode jobben du gjør..

  • Reply Ina Johnsen 19. januar 2015

   hei Siw Anette
   Du kan kommentere hvor du vil:)
   Takk for tipset – ja ramsløkbrød står på listen, aller helst selvplukket ramsløk, men så heldig har jeg ikke vært enda.
   Takk for oppmuntringen også – jeg må jo si at det hjelper veldig på motivasjonen når jeg får så fine tilbakemeldinger!!!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »