3 middagsforslag og noe søtt

middagsforslag

Forrige søndags fire middagsforslag slo godt an, så jeg slår til men noen flere denne søndagen.

Jeg vet selv hvordan det er å falle tilbake til de samme middagsoppskriftene om og om igjen. Målet mitt med disse søndagsinnleggene er derfor å finne frem noen fine hverdagsoppskrifter. Er jeg heldig så synes du en eller to høres spennende ut med det resultatet at du faktisk prøver en ny rett eller to i løpet av uken.

Denne uken har jeg funnet frem 3 gode middagsretter og en litt søt rett – eplepannekake – som du kan lage til søndagsfrokosten for eksempel.

Her er mine forslag:

Pasta med reker, bacon og cherrytomater er SÅÅ enkelt å lage. Sausen lages mens pastaen koker og du har en næringsrik middag klart på under ett kvarter. Oppskriften finner du ved å klikke her.

Spansk kylling med kikerter og oliven er en meget populær rett på bloggen. Hele retten lages i en panne og ovnstekes. Dvs at mens maten ‘lager seg selv’ har du helt frie hender til å gjøre noe annet. Kok gjerne litt brun ris, bulgur eller couscous mens kyllingen står i ovnen og server sammen med den ferdige retten. Er ikke alle like glade i oliven kan du redusere mengden. Oppskriften på denne fine hverdagsretten finner du ved å klikke her. 

Kinesisk biffgryte, som så mange gryteretter, er flotte å lage kvelden før. Biffgryten skal gjerne koke et par timers tid for at kjøttet skal bli mørt. Har du en kveld der det passer å tenke på neste dags middag, er denne retten så absolut verdt å prøve. Stikk innom en innvandrerbutikk på veien hjem om du kan og kjøp noe pak choy for å servere med gryteretten. Får du ikke tak i pak choy er bønner eller brokkoli fine alternativer. Oppskrift på kinesisk biffgryte finner du her.

Denne eplepannekaken må du bare prøve!! Epler smørstekes noen minutter og en tynn pannekakerøre helles over før det hele settes i ovnen. Der blir den deilig og luftig. Server den rett fra pannen med litt melis og noen skivede mandler strødd på toppen. Smaker særdeles godt med litt ferskpresset appelsin- eller sitronjus over. Oppskrift på eplepannekake finner du her. 

Krysser fingre for at noe falt i smak her – ha en strålende uke fine lesere!!!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »