Mini deep pan pizzaer – del 2

mini deep pan pizzaer - del 2

Jeg oppfordret på Facebook før helgen å lage mini deep pan pizzaer slik du ser i innlegget her fra 2012. Og jammen tok jeg ikke mitt eget råd.

Pizzakveld er det stort sett hver fredag kveld her hjemme og jeg doblet like godt deigmengden når jeg først var i gang.  Fredags-pizzaen ble laget og overflødig deig ble satt i kjøleskapet (du skjønner at fredags-pizzaen også innebærer fredagskos og da nytter det ikke å stå på kjøkkenet og ‘jobbe’…) til dagen etter.

Istedenfor skinke fyll ble det denne gangen kjøttdeig fyll, her er ‘oppskrift’ på fyllet

(pizzadeig oppskriften finner du her)

ingredienser
  • en pakke - 400g - økologisk kjøttdeig uten salt og vann
  • en finhakket løk
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1/2 ts tørket oregano
  • salt, pepper og olivenolje til steking
  • en boks hakkede tomater
  • 400g mozzarella, revet
fremgangsmåte

ovn temp 200C

Stek kjøttdeigen på høy varme i litt olivenolje, den skal gjerne ta til seg noe farge. Ha gjerne oregano og litt salt og pepper over kjøttdeigen under steking. Slå ned varmen når kjøttet er stekt og tilsett løk og hvitløk. Stek videre i 5 minutter. Tilsett hakkede tomater og smak til med salt og pepper. La det småkoke litt til det tykner noe.

Dette er er en meget enkel kjøttdeigblanding ren smaksmessig, kjør på med annen krydder om du ønsker. En dæsj med worcestershire saus er aldri galt, noen chiliflak er heller ikke dumt. Husk at det kan gjerne smake litt av kjøttdeigbladningen, den skal spises med bunn og ost som vil dempe smaken noe.

La blandingen avkjøle mens du ruller ut pizzadeigen. Stikk ut store sirkler av deigen og plasser de i muffinsformen, press de godt oppover siden. Bruker du en teflonbelagt muffinsform trenger den ikke å smøres – pensle muffinsformen med olje om den ikke er teflonbelagt.

Ha litt ost i bunnen, fyll på med litt kjøttdeigblanding og topp med mer ost.

Sett muffinsformen i forvarmet ovn og stek i 10-15minutter til pizzaene er gjennomstekte og gjerne litt gyldne på toppen. Løft pizzaen forsiktig ut av formen og la de avkjøle på rist om de ikke skal serveres med en gang.

Pizzaen kan lett gjenoppvarmes i ovnen. Pizzaene kan også gjerne fryses. Ta de ut av frysen og varm de opp i ovnen om du ønsker en rask snack.

mini deep pan pizzaer del 2

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »