I forbindelse med bursdagen til Elvis tidligere denne måneden sirkulerte det oppskrifter på Elvis sandwichen – en sandwich bestående av loff smurt med peanøttsmør, skivede eller moste bananer og stekt i en panne – sikkert med masse smør….
Jeg har alltid vært svak for peanøttsmør og sammen, og denne sandwichen hørtes derfor nesten fristende ut, men bare nesten. Istedet ble det en sunnere cookie variant, som faktisk er glutenfri og fri for raffinert sukker også om du sløyfer sjokoladen. Sjekk peanøttsmøret ditt om den inneholder sukker om du vil være helt sikker på at cookiesene ikke inneholder raffinert sukker.
Cookiesene er myke og seige og full av smak. Tilsett gjerne litt kanel til oppskriften om du vil ha enda litt mer dybde i smaken.
Oppskriften lager ca. 25 cookies
du trenger
- 125ml honning
- 125ml peanøttsmør, gjerne grov
- 2 modne bananer, moste
- 1 egg
- 1 ts vaniljeekstrakt
- 1ts bakepulver
- 250g havregryn*
- 100g grovhakket mørk sjokolade
ovn temp 180C
*jeg hadde ikke nok havregryn og brukte istedet lettkokte bygg- og havregryn fra Duga som du får kjøpt på Coop – funket veldig bra!
Rør sammen honning, peanøttsmør, moste bananer, egg og vaniljeekstrakt. Rør inn havregryn og bakepulver. Rør inn sjokolade til slutt. Bruk en mellomstor iskremskje til å lage like store porsjoner og sett de med litt mellomrom på ett bakebrett dekket med bakepapir. Press deigen lett ned med fingrene til de er flate (og ca. 1cm tykke). Jeg har pyntet noen med kakao nibs for å ha litt crunch på toppen.
Sett i forvarmet ovn og stek i ca. 15 minutter. De skal ha fått litt farge på kantene. La de avkjøle på rist og oppbevar de i tett kakeboks.
Yummy!
(beklager en noe uklart bilde her…..rakk ikke å ta nytt før kjeksene forsvant….)
Hei! Har ikke peanøttsmør, hva kan jeg erstatte det med? Takknemlig for svar
Mvh
Wenche Sahra
Hei Wenche
Du kan bruke annen nøttesmør – hasselnøttsmør, mandelsmør eller annet.
hilsen
ina
Hadde i litt mindre honning, bare 1 banan og 50 g sjokolade istedet for 100. Veldig gode, perfekt om man har lyst på noe energigivende og godt som ikke er for søtt.
Disse skal jeg lage noen av og putte i fryseren til barseltiden :-p
Herlig Malin 🙂
Tips: 125ml honning blir 175g og 125 ml peanøttsmør blir 135g.
Gleder meg til å bake disse 😀
Herlig Hanne! Takk 🙂
Hei
Disse har jeg lyst å prøve, men er ikke så glad i honning. Har du noen forslag til noe annet jeg kan bruke?
Hei Ingrid
Du kunne bruke lønnesirup eller agavesirup istedenfor honning om du ønsker.
Lykke til – håper det smaker!
Disse skal jeg lage i dag! Hva slags honning brukte du? Tykk, eller flytende?
Hei Anne Marit
Jeg brukte flytende acasiehonning. Du kan igrunnen bruke hva du vil av honning bare husk at den setter smak på kjeksene. Bruker du tykk/stiv honning hadde jeg varmet den lett opp slik at den er lettere å røre inn i deigen.
Lykke til!
Takk for svar! Må forsøke disse en av de nærmeste dagene!
Jeg er lite glad i banan i bakst, har du forslag på hva jeg kan bruke i stedet?
Hei Mona
Da hadde jeg sløyfet bananene og brukt ett ekstra egg. Jeg hadde også brukt litt mer honning, kanskje 2 ss. Det kan du faktisk smake deg frem til. Blir deigen for tørr kan du tilsette litt vann.
Lykke til!