Annonse
Ny bok: Eltefri bakst. Klikk her for å lese mer om boka.

Sunne havrecookies med banan, peanøttsmør og sjokolade.

sunne havrecookies

I forbindelse med bursdagen til Elvis tidligere denne måneden sirkulerte det oppskrifter på Elvis sandwichen – en sandwich bestående av loff smurt med peanøttsmør, skivede eller moste bananer og stekt i en panne – sikkert med masse smør….

Jeg har alltid vært svak for peanøttsmør og sammen, og denne sandwichen hørtes derfor nesten fristende ut, men bare nesten. Istedet ble det en sunnere cookie variant, som faktisk er glutenfri og fri for raffinert sukker også om du sløyfer sjokoladen. Sjekk peanøttsmøret ditt om den inneholder sukker om du vil være helt sikker på at cookiesene ikke inneholder raffinert sukker.

Cookiesene er myke og seige og full av smak. Tilsett gjerne litt kanel til oppskriften om du vil ha enda litt  mer dybde i smaken.

Oppskriften lager ca. 25 cookies

du trenger

  • 125ml honning
  • 125ml peanøttsmør, gjerne grov
  • 2 modne bananer, moste
  • 1 egg
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 1ts bakepulver
  • 250g havregryn*
  • 100g grovhakket mørk sjokolade

ovn temp 180C

*jeg hadde ikke nok havregryn og brukte istedet lettkokte bygg- og havregryn fra Duga som du får kjøpt på Coop – funket veldig bra!

Rør sammen honning, peanøttsmør, moste bananer, egg og vaniljeekstrakt. Rør inn havregryn og bakepulver. Rør inn sjokolade til slutt. Bruk en mellomstor iskremskje til å lage like store porsjoner og sett de med litt mellomrom på ett bakebrett dekket med bakepapir. Press deigen lett ned med fingrene til de er flate (og ca. 1cm tykke). Jeg har pyntet noen med kakao nibs for å ha litt crunch på toppen.

Sett i forvarmet ovn og stek i ca. 15 minutter. De skal ha fått litt farge på kantene. La de avkjøle på rist og oppbevar de i tett kakeboks.

Yummy!

IMG_8933

(beklager en noe uklart bilde her…..rakk ikke å ta nytt før kjeksene forsvant….)

Kommentarer

  • Reply Malin 15. august 2016

    Hadde i litt mindre honning, bare 1 banan og 50 g sjokolade istedet for 100. Veldig gode, perfekt om man har lyst på noe energigivende og godt som ikke er for søtt.
    Disse skal jeg lage noen av og putte i fryseren til barseltiden :-p

    • Reply Mat På Bordet 16. august 2016

      Herlig Malin 🙂

  • Reply Hanne Wolff 19. august 2015

    Tips: 125ml honning blir 175g og 125 ml peanøttsmør blir 135g.

    Gleder meg til å bake disse 😀

    • Reply Mat På Bordet 21. august 2015

      Herlig Hanne! Takk 🙂

  • Reply Ingrid 25. mars 2015

    Hei

    Disse har jeg lyst å prøve, men er ikke så glad i honning. Har du noen forslag til noe annet jeg kan bruke?

    • Reply Ina Johnsen 27. mars 2015

      Hei Ingrid
      Du kunne bruke lønnesirup eller agavesirup istedenfor honning om du ønsker.
      Lykke til – håper det smaker!

  • Reply Anne Marit 23. januar 2015

    Disse skal jeg lage i dag! Hva slags honning brukte du? Tykk, eller flytende?

    • Reply Ina Johnsen 23. januar 2015

      Hei Anne Marit
      Jeg brukte flytende acasiehonning. Du kan igrunnen bruke hva du vil av honning bare husk at den setter smak på kjeksene. Bruker du tykk/stiv honning hadde jeg varmet den lett opp slik at den er lettere å røre inn i deigen.
      Lykke til!

  • Reply Mona 20. januar 2015

    Takk for svar! Må forsøke disse en av de nærmeste dagene!

  • Reply Mona 20. januar 2015

    Jeg er lite glad i banan i bakst, har du forslag på hva jeg kan bruke i stedet?

    • Reply Ina Johnsen 20. januar 2015

      Hei Mona

      Da hadde jeg sløyfet bananene og brukt ett ekstra egg. Jeg hadde også brukt litt mer honning, kanskje 2 ss. Det kan du faktisk smake deg frem til. Blir deigen for tørr kan du tilsette litt vann.
      Lykke til!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »