Crispy duck (Pekingand) med pannekaker

Crispy duck (Pekingand) med pannekaker

Lyst å lage crispy duck eller Pekingand som det også kalles? Skal du lage det på autentisk vis er det en noe komplisert prosedyre – bare sjekk denne videoen.  Autentisk crispy duck kan du altså spise på restaurant…

Vi kjører en ganske så stor snarvei her hjemme og er godt fornøyd med resultatet. Det eneste utfordrende med oppskriften vil kanskje være å få tak i ingrediensene. Det meste finner du i butikken din – fem krydder og kinesiske pannekaker kan du kanskje finne i en større, velassortert matbutikk og helt sikkert i an asiatisk butikk. Er du i Oslo kan du for eksempel besøke A-food, der finner du pannekakene i frysedisken og fem krydder (som heter 5-spice) i en eksotisk krydderhylle. Når du først er der kan du like godt handle mye annet godt – sesamolje, chili-bean paste, hoisin saus, nudler, osv.

Andkjøttet pakkes inn i en pannekake med plommesaus, agurk og vårløk og spises selvsagt med hendene. Litt som med tacos, settes alt på bordet og alle lager sine egne pannekaker. Jeg har lagt til en oppskrift på plommesaus, men den kan også kjøpes (ref. asiatisk butikk).

Oppskriften holder for 4 personer

du trenger

ingredienser
 • 1 and, ca. 2 kg
 • salt
 • fem krydder (kinesisk krydderblanding)
 • en appelsin
 • en teskje finrevet ingefær + en 2 cm bit i tykke skiver
Plommesaus
 • 600g plommer uten sten
 • 10-15ss sukker
 • 1/4ts fem krydder (kinesisk krydderblanding)
 • 4ss soysaus
 • 1/2 ts chilliflak
Til servering
 • en agurk skjært i strimler
 • 5-8 vårløk skjært i strimler
 • kinesiske pannekaker
fremgangsmåte

Ovn temp 180C

Gni anden godt inn med revet ingefær, fem krydder og salt. Skjær appelsinen i 4 båter og legg de sammen med ingefær bitene inn i anden. Sett anden på en rist på en bakeplate med kant (den skal fange opp all fettet som renner ut av anden) og sett i forvarmet ovn.

crispy duck

La anden steke i ca. 2.5 timer til den er gjennomstekt og huden er crispy (bildene viser anden i rå tilsatnd, stekt i en time, og ferdigstekt) Om du ønsker at den blir ekstra crispy kan du sette opp temperaturen til 200C i 10- 15 minutter.  La anden hvile  15 minutter før servering.

Mens anden steker kan du lage plommesausen.

Ha alle ingredienser i en gryte og kok det opp. La det koke til det tykner (den skal ha en litt tykk saus konsistens) og smak til med evt. mer sukker eller krydder. Bruk en stavmikser til å kjøre sausen glatt. Hell sausen opp i et rent glass med lokk og oppbevar i kjøleskapet.

Pannekakene skal dampes varme. Har du en bambussteamer er den ypperlig å bruke, hvis ikke fungerer en grønnsaksrist helt supert det også.

Crispy duck (Pekingand) med pannekaker

Riv kjøttet fra anden ved hjelp av to gafler. Kjøttet kan gjerne legges over på et eget serveringsfat.

Sett alt på bordet – anden, varme pannekaker, plommesaus, vårløk og agurk og la alle  lage sine egne porsjoner.

Kos!!

Crispy duck (Pekingand) med pannekaker

Oppskriftskilde : Jamie Oliver

Kommentarer

 • Reply Marit Andersen Somby 25. april 2015

  Det er mye bedre å lage pannekaker selv. Se min oppskrift på pekingand på bloggen min

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »