4 oppskrifter for uken

2

Så var vi plutselig inne på siste uken i januar. Ikke at det blir noe mindre vinter av det, jeg liker bare å huke av månedene frem til våren. Jeg er mer sommer- enn vintermenneske skjønner du.

Denne uken skal jeg friste dere med litt av hvert. Igjen, så er målet mitt å få dere til å prøve en ny rett denne uken. Komme litt ut av den vanlige middagsrutinene, shake it up altså. Det finne jo masse morsomt å prøve seg på her på bloggen, men nå har jeg plukket ut 4 oppskrifter som jeg håper kan friste.

 • Ovnsbakt kylling og grønnsaker for eksempel er en enkel rett å tilberede. Har du skjært opp grønnsakene kvelden før for eksempel  er det bare å ha de i en ovensfast form, legge på noen kylllinglår som du krydrer godt og sette alt i ovnen. Der lager den seg selv. Når jeg lager denne lager jeg alltid for mye. Grønnsakene kan brukes til en pytt i panne dagen og ekstra kylling er alltid populært dagen deretter enten i matpakka eller rett fra kjøleskapet som en rask snack.
 • Fisketacos – litt fisk i løpet av uken er godt. Og pakker du det inn i tacos, ja, så liker plutselig hele familien fisk. Lettvint er det også.
 • Krydret, grillet paprika suppe er som de fleste supper godt egnet til frysing. Lag denne i løpet av helgen og frys den så kan du ta den frem på hvilken som helst hverdag. Eller lag den i hverdagen, gjerne en dobbelversjon slik at du kan fryse restene. Server med godt brød, gjerne selvbakt.
 • Det går ikke en uke her uten at jeg har bakt noe. Bienenstich – bollebrød med honning og mandler er min variant av den tyske klassikerne som jeg fikk servert som barn. Det var en av mine favorittbakst da, og ligger fortsatt høyt på favorittlisten. Skjær den gjerne i skiver om ikke du klarer å spise alt og oppbevar de i frysen. Ta ut en skive og varm den opp i brødristeren for en deilig snacks.

Ha en strålende uke og husk å prøve noe nytt!!

Kommentarer

 • Reply Ninni sandvik 25. januar 2015

  Takk for at du gir middagsinspirasjoner!

  • Reply Ina Johnsen 25. januar 2015

   Bare hyggelig Ninni!!
   Ha en god uke og krysser fingre for at du prøver noe nytt 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »