Spicy spinatsuppe

spicy spinatsuppe

Spicy spinatsuppe laget med currypaste og kokosmelk er akkurat det du trenger i dag!

Suppen er utrolig rask og enkel å lage og kan ‘pimpes’ opp med diverse godsaker.  Jeg spiste suppen som den er uten noe ekstra, men du kan servere den med ris eller risnudler for eksempel. Fisk hadde passet godt også – noen laksebiter, reker eller krepsehaler hadde ikke vært dumt. En grønn fiskesuppe med andre ord.

Det er fritt frem med denne basisoppskriften så lek med den. Finner du på noe lurt så kan du gjerne fortelle meg om det i kommentarfeltet!

for 4 porsjoner trenger du

ingredienser
  • 50g thai green curry paste*
  • en boks á 400g, kokosmelk
  • 400g frisk, renset og vasket spinat
  • vann
  • salt
Tilbehør
  • rød chilli i skiver
  • limebåter
fremgangsmåte

*Når det gjelder curry paste så vil mengde variere med egen smak og type curry paste. Jeg har brukt Blue Dragon thai green curry paste, men aller helst bruker jeg en som jeg kjøper i en innvandrerbutikk. Det er lurt å bli kjent med curry pasten, styrken og smaken vil variere så her gjelder det å prøve seg frem.

Ha curry paste og noen spiseskjeer kokosmelk i en kjele. Rør det sammen mens det steker noen minutter, det skal dufte godt. Tilsett resten av kokosmelken. Fyll den tomme boksen med vann og hell opp i kjelen. La suppen koke opp. Ha spinaten i suppen og la det småkoke ca. 10 minutter . Rør av og til.

Bruk en stavmikser for å kjøre suppen glatt. Smak til med salt om nødvendig.

Server suppen med noen strimler frisk spinat, noen tynne skiver rød chilli (helt frivillig om man vil spise de eller ikke…) og lime saft.

Kos deg med de flotte fargene og en velsmakende spinatsuppe med litt kick!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »