Cappuccino cupcakes

cappuccino cupcakes

Cupcakes trenger ikke være overveldende. Ta denne for eksempel. Kaken er smakt til med sjokolade og kaffe og ‘glasuren’ er en pen topp stivpisket krem. Som en liten ekstra pyntes toppen videre med litt kaffesirup og revet sjokolade – for det skal tross alt være litt fest over det hele.

Men altså ikke overveldende…

Til circa 20 cupcakes trenger du:

ingredienser
Til cupcakes
  • 120g mørk sjokolade
  • 60g kakao
  • 125ml varmt sterk kaffe
  • 125ml rømme
  • 125g hvetemel
  • 3/4 ts natron
  • 1/2 ts salt
  • 100g brun farin
  • 125ml rapsolje
  • 2 egg
  • 1 ts vaniljeekstrakt
Til kaffesirup
  • 100ml sterk kaffe
  • 100ml sukker
Til glasur
  • 100ml kremfløte
  • 1 ss sukker
Til pynt
  • revet sjokolade
fremgangsmåte

ovn temperatur 180 C, over og undervarme

Lag cupcakes

Ha sjokolade og kakao i en skål og hell over den varme kaffeen. La det stå til sjokoladen har smeltet, rør så sammen til en jevn, glatt masse. Rør inn rømmen og la det hele avkjøle.

Sikt hvetemel, salt og natron sammen i en bolle. Sett til side.

Pisk sukker, olje, egg og vaniljeekstrakt til en lett lys blanding. Rør melblandingen og sjokoladeblandingen vekselvis inn i eggblandingen.

Legg papirformer i en cupcakesbrett og fordel deigen i de. Formene skal fylles ca. 2/3 med deig.

Sett brettet/brettene i forvarmet ovn og stek i ca. 20 minutter. Sjekk med kakepinne før du tar de ut av ovnen.

La cupcakesene avkjøle noen minutter i formen. Løft de deretter forsiktig ut og sett de på en rist for avkjøling

Lag kaffesirup

Ha kaffe og sukker i en kjele og la det koke opp. La det småkoke til det har redusert til ca. halvparten. La det avkjøle.

Glasur

Pisk kremfløte og sukker stivt.

Ha den piskede kremfløte i en sprøytepose og lag pene topper på cupcakesene. Pynt med kaffesirup og revet sjokolade. Server.

Har du kaffesirup til overs smaker det veldig godt over is for eksempel. Prøv også en dæsj i varm kakao.

Cappuccino cupcakes

Kommentarer

  • Reply Siv 28. januar 2015

    Disse ser fantastiske ut, Ina! Også så nydelige og fristende bilder! 🙂

    • Reply Ina Johnsen 28. januar 2015

      Tusen takk Siv 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »