Cupcakes trenger ikke være overveldende. Ta denne for eksempel. Kaken er smakt til med sjokolade og kaffe og ‘glasuren’ er en pen topp stivpisket krem. Som en liten ekstra pyntes toppen videre med litt kaffesirup og revet sjokolade – for det skal tross alt være litt fest over det hele.
Men altså ikke overveldende…
Til circa 20 cupcakes trenger du:
ingredienser
Til cupcakes
120g mørk sjokolade
60g kakao
125ml varmt sterk kaffe
125ml rømme
125g hvetemel
3/4 ts natron
1/2 ts salt
100g brun farin
125ml rapsolje
2 egg
1 ts vaniljeekstrakt
Til kaffesirup
100ml sterk kaffe
100ml sukker
Til glasur
100ml kremfløte
1 ss sukker
Til pynt
revet sjokolade
fremgangsmåte
ovn temperatur 180 C, over og undervarme
Lag cupcakes
Ha sjokolade og kakao i en skål og hell over den varme kaffeen. La det stå til sjokoladen har smeltet, rør så sammen til en jevn, glatt masse. Rør inn rømmen og la det hele avkjøle.
Sikt hvetemel, salt og natron sammen i en bolle. Sett til side.
Pisk sukker, olje, egg og vaniljeekstrakt til en lett lys blanding. Rør melblandingen og sjokoladeblandingen vekselvis inn i eggblandingen.
Legg papirformer i en cupcakesbrett og fordel deigen i de. Formene skal fylles ca. 2/3 med deig.
Sett brettet/brettene i forvarmet ovn og stek i ca. 20 minutter. Sjekk med kakepinne før du tar de ut av ovnen.
La cupcakesene avkjøle noen minutter i formen. Løft de deretter forsiktig ut og sett de på en rist for avkjøling
Lag kaffesirup
Ha kaffe og sukker i en kjele og la det koke opp. La det småkoke til det har redusert til ca. halvparten. La det avkjøle.
Glasur
Pisk kremfløte og sukker stivt.
Ha den piskede kremfløte i en sprøytepose og lag pene topper på cupcakesene. Pynt med kaffesirup og revet sjokolade. Server.
Har du kaffesirup til overs smaker det veldig godt over is for eksempel. Prøv også en dæsj i varm kakao.
Disse var kjempe gode! Jeg skal definitivt lage de igjen!
Disse ser fantastiske ut, Ina! Også så nydelige og fristende bilder! 🙂
Tusen takk Siv 🙂