Ja, det finnes – sunnere sjokoladetrøfler! Neste spørsmålet ditt er sikkert, ok, men smaker de godt? JA!!! Og det er ikke bare jeg som synes de er overraskende gode, men alle her hjemme – og det inkluderer to meget kresne tenåringer.
Oppskriften tar utgangspunkt i en jeg fant i siste nummer av bon appétit. Der ble de presentert som barer, jeg synes de gjør seg også godt som små kuler. Å presse deigen ned i hjerteformede silikonformer hadde også vært en mulighet – gjør akkurat som du vil!
du trenger
- 400g dadler uten sten
- 50g kakao
- 60g kokosmasse
- 2ss agave sirup*
- 2-4ss vann
- ekstra kokosmasse til topping
*bruk honning eller ekte lønnesirup om du ikke har agavesirup
Dadler kommer som ofteset med sten – disse er lette å klemme ut. Ha dadler, kakao, kokosmasse agavesirup og 2 ss vann i en food processor. Dette blir en tung og seig masse så regn med å stoppe food processoren ofte for å trykke massen ned igjen. Synes du at den blir for tett kan du tilsette nok et par spiseskjeer med vann. Vær da oppmerksom på at dette vil også gjøre massen mer klissete.

Skal du lage barer ruller du ut massen mellom to stykker bakepapir. Skjær den til en firkant og press ned mer kakaomasse på toppen. Jeg har også brukt kakao nibs på toppen for litt ‘crunch’ ( se bilder over). Sett det i kjøleskapet en halvtimes tid for å stivne noe og skjær så opp i barer.
Avskjæringen har jeg rullet ut til små kuler for så rulle i kakaomasse.
Sjokoladesnacksen kan oppbevares kjølig eller i en tett boks ved romtemperatur. Pass på å ha nok kokosmasse mellom lagen slik at de ikke klistrer sammen.
Dadler er jo ren karbo mat. Null fett og omtrent null proteiner. Skjønner ikke hvordan dette kan være lav karbo?
Hei Ann
Nei, det vet jeg heller ikke – og har heller ikke skrevet at det er.
Kanskje er det noen andre som har sagt at dette er lav karbo?
hilsen
ina
Hei! Først og fremst så vil jeg bare si at du er kjempeflink, og jeg bruker mye av oppskriftene dine 🙂
Jeg lurer på om man kan bruke bakekakao? Jeg spurte min kusine som er kokk om man kunne bruke det, og da sa hun at det kan bli litt bittert?? Hva bruker du i så fall? På forhånd, takk for svar 🙂
Hei Cassandra!
Så hyggelig å høre at du er flittig bruker av oppskriftene!!
Jeg har brukt bakekakao i oppskriften her ja, og ja, det kan hende at det kan oppleves som litt bittert eller kraftig. Vil du ha litt mindre intens sjokoladesmak kan du lage det med drikkekako som er noe mildere.
hilsen
ina 🙂
Hva er kakaomasse? Og hvor kjøpes det?
Skrivefeil Elisabeth – skulle stå kokosmasse 🙂 rettet nå.
Helt nydelig! Jeg liker ikke dadler, men disse smakte kun sjokolade. Jeg har ikke food processor, så finhakket dadlene for hånd og kjørte massen i kjøkkenmaskinen med eltekrok. Det fungerte utmerket.
Enig, Ellen-Andrea, disse smaker ikke mye av dadler (nå liker jeg dadler altså…) og er kjempegode!
Flott at det funket å lage de for hånd 🙂
Dette er noe av det beste vi kan få her i huset…. selv 4 åringen elsker disse. Jeg bruker dog kokosolje fremfor sirup, ingen vann og tilsetter gjerne litt peppermynte te (bladene…)… blir syndig godt det også! Og takk for trikset med å rulle massen mellom bakepapir!! Kjempelurt!! 🙂
Herlig Solveig! 🙂
I just made these for my hubby’s bday on sunday! Yummilicious! Just hope they last til then…
Yeah, well good luck with that Marie 🙂
Although initially sceptical, my teenagers absolutely loved these and so they all disappeared in no time!
Looks like I’ll be making these on a regular basis 🙂
Så godt! Jeg digger slik snop 🙂
En god yaconsirup gir også god smak (lav GI).
Yaconsirup har jeg ikke prøvd Elin – skal titte etter det neste gang jeg er i butikken. Takk for tipset!
Nej, hvor lyder de bare lækre. Jeg har smagt mange udgaver af dadelkugler, men aldrig med kokos. Det må være et hit for en bountyfan som mig.
Det er så godt Sysleren at de er forlengst borte!
Litt farlig med ‘sunne’ sjokosnacks altså….