Sunn sjokoladesnacks

sunn sjokoladesnacks

Ja, det finnes – sunne sjokoladesnacks! Neste spørsmålet ditt er sikkert, ok, men smaker de godt?  JA!!!  Og det er ikke bare jeg som synes de er overraskende gode, men alle her hjemme – og det inkluderer to meget kresne tenåringer.

Oppskriften tar utgangspunkt i en  jeg fant i siste nummer av bon appétit. Der ble de presentert som barer, jeg synes de gjør seg også godt som små kuler. Å presse deigen ned i hjerteformede silikonformer hadde også vært en mulighet – gjør akkurat som du vil!

du trenger

  • 400g dadler uten sten
  • 50g kakao
  • 60g kokosmasse
  • 2ss agave sirup*
  • 2-4ss vann
  • ekstra kokosmasse til topping

 

*bruk honning eller ekte lønnesirup om du ikke har agavesirup

Dadler kommer som ofteset med sten – disse er lette å klemme ut. Ha dadler, kakao, kokosmasse agavesirup og 2 ss vann i en food processor. Dette blir en tung og seig masse så regn med å stoppe food processoren ofte for å trykke massen ned igjen. Synes du at den blir for tett kan du tilsette nok et par spiseskjeer med vann. Vær da oppmerksom på at dette vil også gjøre massen mer klissete.

sunn sjokoladesnacks

Skal du lage barer ruller du ut massen mellom to stykker bakepapir. Skjær den til en firkant og press ned mer kakaomasse på toppen. Jeg har også brukt kakao nibs på toppen for litt ‘crunch’ ( se bilder over). Sett det i kjøleskapet en halvtimes tid for å stivne noe og skjær så opp i barer.

Avskjæringen har jeg rullet ut til små kuler for så rulle i kakaomasse.

Sjokoladesnacksen kan oppbevares kjølig eller i en tett boks ved romtemperatur. Pass på å ha nok kokosmasse mellom lagen slik at de ikke klistrer sammen.

sunn sjokoladesnacks

Kommentarer

  1. Reply Elisabeth 12. januar 2017

    Hva er kakaomasse? Og hvor kjøpes det?

    • Reply Mat På Bordet 13. januar 2017

      Skrivefeil Elisabeth – skulle stå kokosmasse 🙂 rettet nå.

  2. Reply Ellen-Andrea 29. september 2015

    Helt nydelig! Jeg liker ikke dadler, men disse smakte kun sjokolade. Jeg har ikke food processor, så finhakket dadlene for hånd og kjørte massen i kjøkkenmaskinen med eltekrok. Det fungerte utmerket.

    • Reply Mat På Bordet 30. september 2015

      Enig, Ellen-Andrea, disse smaker ikke mye av dadler (nå liker jeg dadler altså…) og er kjempegode!
      Flott at det funket å lage de for hånd 🙂

  3. Reply solvejg lund 25. juli 2015

    Dette er noe av det beste vi kan få her i huset…. selv 4 åringen elsker disse. Jeg bruker dog kokosolje fremfor sirup, ingen vann og tilsetter gjerne litt peppermynte te (bladene…)… blir syndig godt det også! Og takk for trikset med å rulle massen mellom bakepapir!! Kjempelurt!! 🙂

    • Reply Mat På Bordet 26. juli 2015

      Herlig Solveig! 🙂

  4. Reply Marie 30. januar 2015

    I just made these for my hubby’s bday on sunday! Yummilicious! Just hope they last til then…

    • Reply Ina Johnsen 1. februar 2015

      Yeah, well good luck with that Marie 🙂
      Although initially sceptical, my teenagers absolutely loved these and so they all disappeared in no time!
      Looks like I’ll be making these on a regular basis 🙂

  5. Reply Elin 29. januar 2015

    Så godt! Jeg digger slik snop 🙂
    En god yaconsirup gir også god smak (lav GI).

    • Reply Ina Johnsen 1. februar 2015

      Yaconsirup har jeg ikke prøvd Elin – skal titte etter det neste gang jeg er i butikken. Takk for tipset!

  6. Reply Sysleren 28. januar 2015

    Nej, hvor lyder de bare lækre. Jeg har smagt mange udgaver af dadelkugler, men aldrig med kokos. Det må være et hit for en bountyfan som mig.

    • Reply Ina Johnsen 1. februar 2015

      Det er så godt Sysleren at de er forlengst borte!
      Litt farlig med ‘sunne’ sjokosnacks altså….

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »