4 middagsoppskrifter å prøve seg på

ukemeny1

Det er søndag kveld og jeg utfordrer dere igjen å prøve noe nytt til middag denne uken! Det er selvsagt mange gode oppskrifter du kan prøve deg på her på bloggen og for all del, feel free å søke på egen hånd.

Men, for å gjøre det noe lettere ( det ligger nesten 1000 oppskrifter her på bloggen…) har jeg plukket ut 4 middagsoppskrifter som jeg synes kunne passe. Her finner du en vegetarrett, en rett med sjømat, en enkel kyllingsuppe og en ny vri på kjøttdeigmiddagen.

Ja, og så føyer jeg til en aldri så liten oppskrift på hjemmelagd kvikk lunsj for vi er jo midt i skisesongen og jeg vet at dere er glade i kvikk lunsj!

Her er mine forslag:

  • Thai- inspirert kyllingsuppe– dette er så enkelt, så enkelt (ja, jeg måtte si det to ganger…) å lage. Kjøp en god red curry paste, lag suppen og ha opp i godsaker etterhvert. Bruk gjerne opp litt grønnsaksrester ved å ha de opp i suppen. La alle ‘bygge’ sin egen suppe ved bordet – det er stas vet du!
  • Bulgoggi er en åpenbaring! Raskt forklart er dette en forenklet versjon av denne koreanske nasjonalretten der stekt kjøttdeig blandes med en hot/søt/salt saus. Server med friske grønnsaker, ris og gjerne litt ekstra saus og dere er i gang. Kanskje det blir en ny favoritt hjemme hos deg også!
  • Alt i en gryte spaghetti er en rett du kan ty til der du virkelig ikke har mye tid å lage middag men ønsker noe som smaker godt, er relativt sunt og mettende. Som navnet tilsier legger du spaghetti og alle ingrediensene du trenger til sausen opp i en gryte. (Bryt opp spaghettien eller bruk en annen type pasta om du ikke har stor nok gryte. ) Sett over varme og la retten lage seg selv – om 10 minutter er middagen din klar.
  • Blåskjell på grillen kan også lages i ovnen om du ikke føler for å brøyte frem veien til grillen. Dette er enkelt og godt folkens – husk bare å ha noe godt brød å servere det med. Jeg anbefaler selvsagt hjemmelagd eltefritt brød.
  • Hjemmelagd kvikk lunsj hører jo selvsagt hjemme her nå som det er høysesong for skiturer. Slapp av i skisporet, vær vennlig med de du deler skisporet med og kos deg meg medbrakt kvikk lunsj når du unner deg en pause.

 

Ha en stårlende uke og husk å prøve noe nytt!!

 

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »