Brownie chocolate chip cookies – brookies!

Brownie chocolate chip cookie

Ella er i gang igjen og denne gangen ble hun helt fasinert av en cookie som i kombinerer to av hennes favorittbakst : brownies og chocolate chip cookies – de kalles forståelig nok brookies…

Man lager to deiger, en brownie deig og en chocolate chip cookie deig. Så tar man en bit av hver, ruller de sammen og trykker de lett ned. Vil du vær litt kreativ kan du gjøre deg litt flid når de klemmer disse to deigene sammen – kanskje du vil lage yin og yang cookies for eksempel.

Oppskriften lager ca. 50 cookies

til browniedeigen trenger du

 • 150g myk smør
 • 150g brun sukker
 • 1 egg
 • 1 ts vaniljeekstrakt
 • 150g hvetemel
 • 50g kakao
 • 1 ts natron

 

til chocolate chip cookie deigen trenger du

 • 150g myk smør
 • 75g brun sukker
 • 75g sukker
 • 1 egg
 • 1 ts vaniljeekstrakt
 • 300g hvetemel
 • 1ts natron
 • 150g sjokolade, grovhakket

 

Ovn temp 180C

Lag browniedeigen. Rør smør og sukker lett og luftig. Bruker du kjøkkenmaskin kan dette gjerne ta 5 -10 minutter. Tilsett egget og vaniljeekstrakten og rør godt inn. Bland mel, kakao og natron sammen, gjerne med visp slik at du får luftet litt på melet. Bland det tørre i det våte til du har en fast fin deig. Sett kjølig.

Lag den andre deigen. Rør smør og sukker lett og luftig. Tilsett egget og vaniljeekstrakten og rør godt inn. Bland mel og natron sammen, gjerne med visp slik at du får luftet litt på melet. Rør det tørre i det våte. Rør inn sjokoladebitene. Denne deigen kan også med fordel settes litt kjølig.

Rull 50 like store kuler av begge deigene. Rull så en av hver deig sammen til å lage en cookie – pass på at begge deigene henger godt sammen. Legg de på et bakebrett dekket med bakepapir og trykk deigen lett ned til en sirkel.

Sett i forvarmet ovn og stek i 5-10 minutter, pass på å ikke oversteke de.  La kjeksene avkjøle ett par minutter på bakebrettet før du flytter de over på en rist. La de avkjøle helt før du legger de til oppbevaring i en tett kakeboks.

Brownie chocolate chip cookie

Kommentarer

 • Reply Ann-Helen B 5. juni 2016

  Jeg prøvde disse i går,kjempegode! Jeg puttet hakkede pistasjenøtter i den lyse deigen og valnøtter i den mørke. Kan anbefales

  • Reply Mat På Bordet 5. juni 2016

   Oooo, det hørtes godt ut Ann-Helen!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »