Annonse
Ny bok: Eltefri bakst. Klikk her for å lese mer om boka.

Sjokoladepopcorn

sjokoladepopcorn

At noe så godt kan være så enkelt å lage gitt!

Kort fortalt, popper man popcorn og blander så med finhakket sjokolade.Ha på litt havsalt om man ønsker og la det avkjøle slik at sjokoladen stivner. Enkelt, ikke sant?

Hva slags sjokolade er opp til deg. Jeg valgte å bruke kokesjokolade – det ga fin sjokoladesmak. Bruk gjerne en sjokolade som er tilsatt smak allerede – kanskje en sjokolade med chili eller med salt. Liker du det søtt, er det ikke noe problem å bruke melkesjokolade.

Hvordan du lager popcorn er også opp til deg, men ikke bruk popcorn som er tilsatt smak allerede. Og ikke bruk feridgpoppet popcorn, det smaker bare ikke like godt og har vanligvis altfor mye salt. Jeg liker å lage popcorn den gammeldagse måten, i gryte altså.

for en stor skål med sjokolade popcorn (6-8 personer) trenger du

  • et par spiseskjeer rapsolje eller annen nøytral olje
  • 250g upoppet popcorn
  • 200g sjokolade, finhakket

 

Ha den finhakkede sjokoladen i en stor langpanne.

Ha et par spisekjeer rapsolje i en stor kjele med lokk. Ha opp i 3 maiskorn. Når de popper heller du opp i resten av det upoppede popcornet og setter på lokk. Det skal begynne å  poppe ganske umiddelbart. Rist gjerne litt under popping. Når det går litt tid mellom poppingen er popcornet ferdig.

Hell popcorn over i langpannen (hold gjerne litt av popcornet tilbake mot slutten slik at du ikke får med deg eventuelle upoppede maiskorn) og rør det sammen. Strø litt havsalt over popcornet om du ønsker. ( en teskje, men smak deg gjerne litt frem). La popcornet stå ute på benken (eller kjølig) til sjokoladen har stivnet.

Server!!

sjokoladepopcorn

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »