5 oppskrifter for uken

 

ukemeny

Mitt mål er å friste deg ut på kjøkkenet for å lage god, hjemmelagd mat. Mat som ikke nødvendigvis tar langt tid å lage, som er ukomplisert men som smaker så godt at du har lyst å lage det om og om igjen.

Og i hverdagen er det som oftest det som skjer – vi lager retter som vi kjenner og som vi liker, om og om igjen. Derfor kommer det en liten utfordring fra meg hver søndag – jeg presenterer noen  oppskrifter som du kanskje ikke har prøvd enda i håp om at du finner nye hverdagsretter å variere med.

Denne uken har jeg litt av hvert å by på : fiskekaker som kan lages på forhånd og fryses, en suppe med crunchy garntityr, schnitzel med en litt syrlig salat, pasta med pesto og siden valentinsdag er på lørdag tenkte jeg at du kanskje ville prøve deg på noe forførende godt…

Her er oppskriftene jeg håper du får lyst å prøve deg på:

  • Fiskekaker av laks med en fransk vri kan forberedes på forhånd og fryses. Har du fiskekaker på lur tar det deg lite tid å lage en fiskeburger til middag. God, sunn, lettvint hverdagsmat altså..
  • Potetsuppe bør falle i smak hos de fleste. Den er mild og mettende, men det som er spesielt med denne suppen er toppingen. Sprøstekt bacon kan løfte de fleste rettene men prøv også å sprøsteke potetskallet – det blir prikken over i’en.
  • Hvem drømmer ikke om schnitzel? Et panert stykke kalv- , kylling- eller svinefilet servert med en litt syrlig salat. Om du ikke får tak i regnbue gulrøtter er det ingenting i veien for å bruke gulrøtter i ‘standardfargen’…
  • Visste du at det går an å lage pesto av annet enn basilikum? Her viser jeg deg hvordan du lager pesto av grønnkål. Pestoen kan du oppbevare i lengre tid i kjøleskapet og blande med pasta slik jeg gjør her for en deilig og superrask pasta med pesto måltid.
  • På lørdag er det valentinsdag og du kan overraske din kjære med vannbakkels fylt med vaniljekrem toppet med sjokoladeglasur. Lag vannbakkels i løpet av uken og frys de. Vaniljekremen kan lages på torsdag eller fredag og oppbevares kjølig. På lørdag lager du sjokoladeglasuren og setter sammen vannbakkelsene på null komma niks. Du vil bli elsket enda høyere etter å ha servert disse…

 

Da ønsker jeg dere alle en fantastisk uke!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »