Annonse
Ny bok: Eltefri bakst. Klikk her for å lese mer om boka.

Spicy popcorn

Spicy popcorn

Popcorn er så enkelt å lage selv og like enkelt er det å lage varianter! Sjekk sjokoladepopcornet jeg lagde for litt over et par uker siden om du vil ha en søt variant.

Denne er tilsatt Sriracha saus – en hot saus jeg alltid har i kjøleskapet. Får du ikke kjøpt den i en større matbutikk får du helt sikkert kjøpt det i innvandrerbutikken. Er det helt umulig å oppdrive må du så gjerne prøve med en annen hotsaus – gjerne litt tykkflytende.

For en stor skål spicy popcorn (6-8 personer)

  • et par spiseskjeer rapsolje
  • 200g upoppet popcorn
  • 100g smeltet smør
  • 4ss sriracha eller annen hot sauce
  • 1 hvitløksfedd, presset
  • 1/2 lime

 

Ha et par spisekjeer rapsolje i en stor kjele med lokk. Ha opp i 3 maiskorn. Når de popper heller du opp i resten av det upoppede popcornet og setter på lokk. Det skal begynne å  poppe ganske umiddelbart. Rist gjerne litt under popping. Når det går litt tid mellom poppingen er popcornet ferdig.

Hell det ferdig poppede popcornet i en stor bolle – pass på at du ikke får med deg upoppede kjerner. Bland smør, srirachasaus og hvitløk sammen i en skål og hell det over popcornet. Bland godt.

Ha litt limesaft over like før servering om ønsket.

Ha en superduper helg med futt!

Kommentarer

  • Reply Bettine Grønvold 20. februar 2015

    Jeg elsker sterk mat. så dette må virkelig være popcorn for meg..
    Takk for denne oppskriften 🙂

    • Reply Ina Johnsen 21. februar 2015

      Ja, da er disse midt i blinken for den Bettine!!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »