Gode, enkle, raske pastaretter

 

pasta

Pastareter med eller uten kjøtt er noe jeg ofte tyr til i en travel hverdag. Pasta er like anvendelig som en brødskive – man kan kombinere det med det meste og det er bare fantasien som setter begrensninger.

Ikke bare kan man variere med sausen men selve pastaen kan også varieres. Stort sett går det i spaghetti, fusilli (pastaskruer) eller penne men jeg elsker å slå til med andre varianter – orecchiette (ser ut som små ører, noe de også er oppkalt etter), farfalle (ser ut som små sløyfer), tagliatelle eller andre interessante former. Mange pastavarianter kan også fåes i fullkorn eller spelt varianter.

Personlig synes jeg det er stor kvalitetsforskjell mellom pastaprodusentene, men det er smak og behag. Jeg lar deg finne ut av hvilke du liker best men oppfordrer deg å smake deg litt frem. Er du i en litt finere matbutikk eller i utlandet – ta med deg litt ekstra god pasta (jeg er kjent for å ha håndbaggasjen full…) for å sammenligne med det du kjøper i din lokale matbutikk.

Aller, aller best blir pastaen om du lager den selv, men det tar vi en annen gang!

Her har du 6 fine pastaretter som kan lages i en fei:

  • Pasta med bacon og brokkoli er en gjenganger hos oss. Mens pastaen koker steker du bacon, løk og hvitløk. Brokkoli kastes raskt i pastavannet med pastaen på slutten av koketiden, vannet helles av og kombineres med det stekte. Rør inn pinjekjerner, parmesan, kanskje litt mer olivenolje og smak til med salt og pepper. Det var det hele!

 

  • Alt i en gryte spaghetti har trendet en stund på nettet og det var på tide å prøve det selv. Kort forklart så legges alt du trenger til sausen i en gryte sammen med (den ukokte) pastaen. Det hele kokes sammen til pastaen er al dente og sausen har kommet sammen. Enklere enn dette er det ikke mulig å gjøre det. Godt var det og lite oppvask ble det….

 

  • Pasta med chorizo og grønnkål er enda en enkel pastarett. ‘Sausen’ lages mens pastaen koker og så blandes de to sammen, smaksettes med salt og pepper og er klar for servering. Jeg foretrekker å bruke rå chorizopølse – da kan jeg bryte det opp i mindre stykker, litt sånn som kjøttdeig. Det er fullt ut mulig å bruke ferdig chorizopølse også – skær det opp i terninger eller skiver og stek. Chorizoen vil slippe en del fett under steking, pass derfor på å ikke tilsette unødvendig mye olivenolje under steking. Varier gjerne også med type pølse og grønnsak.

 

  • Pasta med lam, auberginer og feta ost er godt, godt, godt. Får du ikke tak i kjøttdeig av lam kan du bruke kjøttdeig av storfe, men det smaker best med lam. Auberginer og klassiske pastasaus ingredienser (løk, hvitløk, tomater) gjør dette til en familievennlig middag. Er du ikke glad i feta ost, bytt det ut med parmesan. Men prøv først med feta!

 

  • Pasta med brokkolipesto og tomater kom til ved en eksperiment. Spørsmålet var om man lage pesto av alle grønne grønnsaker? Sikkert ikke (agurk og squash er ikke gode pesto kandidater for eksempel) men stort JA til brokkolipesto. Jeg ovnsstekte brokkolien (jeg elsker smaken) for så å kjøre det sammen med olivenolje, pinjekjerner, hvitløk og parmesanost. Legger du de peneste brokkolibukettene før du lager pestoen til side, kan du røre de inn i den ferdige pestoretten. Som alle pestoer er det lurt å lage mer enn du trenger til akkurat denne retten. Brokkolipesto smaker godt smurt på brødskiva, kan røres ut i en suppe eller serveres med stekt kjøtt, fisk eller kylling for eksempel.

 

  • Pasta med grønnkålpesto – Yepp det går også fint an å lage pesto med grønnkål. Jeg foretrekker å koke grønnkålen raskt før jeg lager pestoen, men den kan også brukes rå. Kok pasta, bland med pesto og middagen er på bordet. Server gjerne med en toamtsalat som tilbehør. Sjekk også spinatpesto som er en favoritt her hjemme.

 

Håper at jeg har gitt dere litt pasta-inspirasjon. Ha en fantastisk uke alle sammen og lag en god pastamiddag denne uken!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »