Hjemmelagd loff

loff

Jeg elsker loff! Ikke helt politisk korrekt i disse dager der det er grovheten i brødet ditt som gjelder. Men, men, alt med måtehold. Loff med hjemmelagd syltetøy er vanvittig godt. Ostesmørbrød med loff er en nytelse. Og ønsker du å bruke opp restene på en litt tørr løff egner den seg ypperlig til arme riddere.

Mens jeg skriver dette står det enda en deig til heving. Samme grunnoppskrift som her men hvetemel er byttet ut med speltmel og polentagryn er byttet ut med havrekli. En litt grovere variant altså. Blir det bra skal du selvfølgelig få oppskriften her på bloggen. Imellomtiden kan du lage denne.

for ett brød trenger du

 • 450g hvetemel
 • 50g polentagryn
 • 150ml lunken melk
 • 1 ss sukker
 • 1/2 pakke tørrgjær
 • 2 egg (romtemperatur)
 • 80g myk smør
 • 1/2 ts salt

til pensling trenger du

 • en eggeplomme
 • en dæsj fløte eller melk

Ovn temp 180C

Bland hvetemel, polentagryn, sukker, tørrgjær og salt sammen. Rør egg og melk sammen. Hell det våte i det tørre og begynn å elt deigen. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin. Tilsett smøret i små biter mens deigen eltes. Elt videre til du har en smidig deig. Dekk deigen til og sett et lunt sted til heving en times tid.

Smør en brødform eller kle den med bakepapir. Hell deigen ut på en lettmelet benk og del i 6 like store emner (det blir ca. 140g på hver hvis du vil bruke vekt). Rull de ut til like store boller og legg pent i brødformen. Har du en lang og smal form legger du de etter hverandre. Har du en bredere men kortere form slik jeg bruker legger du de to og to ved siden av hverandre.

Dekk formen til og sett et lunt sted til heving 30-40 minutter.

Bland eggeplomme med fløte og pensle toppen av brødet. Sett formen i forvarmet ovn og stek i ca. 40 minutter. Dekk brødet til under steking om den blir for brun på toppen.

Ta brødet ut av formen og la den avkjøle på rist.

Kos deg!

loff

Kommentarer

 • Reply inger nygård 25. februar 2015

  Smører du imellom hvert lite brød eller,bare lar du det bli som ett brød?

  • Reply Ina Johnsen 27. februar 2015

   Hei Inger
   Nei, jeg smører ikke mellom brødene, de skal bake inn i hverandre slik at det blir et helt brød som du ka skjære skiver av. Jeg gjør det bare fordi jeg synes det blir et flott og litt annerledes brød. Du kan selvsagt også bare legge hele diegen i formen uten å trille det i 6 boller først. Lykke til!

 • Reply Marita 25. februar 2015

  Hvor stor er formen du bruker og finnes det noe annet jeg kan bruke enn polentagryn? Gleder meg til å prøve 🙂

  • Reply Ina Johnsen 27. februar 2015

   Hei Marita
   Formen jeg brukte er 15x25cm
   Du kan sløyfe polentagryn om du vil eller erstatte det med havekli for eksempel.
   Lykke til!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »