Ukens inspirasjon

ukemeny

Denn uken  foreslår jeg litt krydder i hverdagen! Her er noen asiatisk- og indiskinspirerte oppskrifter som kan piffe opp uken din.

 • Krydret gulrotsuppe, en lekkerbisk av en suppe med god varmende krydder. Det forutsetter at du har litt eksotisk krydder (korianderfrø, sennepsfrø, osv) men de er vel verdt investeringen.

 

 • Lam kjøttboller – på indisk vis  trenger litt forberedelse og er nok ikke en rett du lager i en travel hverdag. Men, liker du å kokkelere om kvelden, kan disse lages dagen i forveien, de smaker faktisk enda bedre da. Kjøttbollen skal ikke stekes, men kokes sammen i sausen. Arbeidet er altså ikke så overveldende, men det er mange ingredienser og litt lengre koketid. Kjøttbollene  kan også fryses.

 

 • Asiatisk biffsalat med kål er en utrolig god og enkel middag. Bruker du litt tid på å skjære ingrediensene nøye (her er det anledning til å øve på knivferdighetene) vil den også se ganske så tiltrekkende ut. En meget populær middag for hele familien.

 

 • Enkel kyllingcurry lages raskt og lett på en hverdag. Tilsett gjerne mer grønnsaker om du ønsker, en leser tilsetter spinat mot slutten av koketiden. Babymais, bønner og gulrøtter kan også være godt i curryen.

 

 • Og så litt søtt til slutt: sunn sjokoladesnacks –  laget på en to tre og inneholder bare godsaker. Jeg må innrømme at jeg var litt skeptisk til de, men de er fantastisk gode. Uten smør og uten raffinert sukker – må prøves!!

 

Ha en strålende uke alle sammen!

Kommentarer

 • Reply Morten 3. mars 2015

  Det ser så godt ut alt sammen. Hmm tror kanskje det blir noen sjokoladesnacks til helgen.

  • Reply Ina Johnsen 6. mars 2015

   Sjokoladesnacks er alltid godt Morten 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »