Kombinajsonen banan og peanøttsmør er ikke ukjent takket være Elvis og hans berømte Elvis sandwich – en sandwich bestående av nettopp banan (gjerne most) og peanøttsmør på toast.
Kombinasjonen kan anbefales og her får du det i en cupcake versjon. Spis med måte!
lager ca. 20 cupcakes
til cupcakes trenger du:
- 100g smør
- 100g brun farin
- 150g sukker
- 3 egg
- 3 modne bananer
- 2 ts vaniljeekstrakt
- 250g hvetemel
- 1 ts natron
- 1/2 ts kanel
- 120ml helmelk
- 100g sjokolade, finhakket ( eller sjokoladebiter)
til smørkremen trenger du:
- 200g glatt peanøttsmør
- 50g smør
- 100g melis
- 1 ts vaniljeekstrakt
- 3 ss kremfløte
ti pynt trenger du:
- sjokoladebiter
- grovhakkede salte peanøtter
ovn temperatur 180 C, over og undervarme
Lag cupcakes
Pisk smør, brun farin og sukker sammen til en glatt og luftig masse. Tilsett egg, ett om gangen. Mos bananene godt med en gaffel og rør inn i smørblandingen sammen med vaniljeekstrakt.
Sikt hvetemel, natron og kanel sammen i en bolle.
Rør hvetemelblandingen og melk vekselvis inn i smørblandingen. Rør inn sjokoladebitene.
Legg papirformer i en cupcakesbrett og fordel deigen i de. Formene skal fylles ca. 2/3 med deig.
Sett brettet/brettene i forvarmet ovn og stek i 10-12 minutter. Sjekk med kakepinne før du tar de ut av ovnen.
La cupcakesene avkjøle noen minutter i formen løft de deretter forsiktig ut og sett de på en rist for avkjøling.
Lag smørkremen. Rør smør og peanøttsmør sammen til en glatt og jevn masse. Rør inn melis og vaniljeekstrakt. Rør til slutt inn kremfløte.
Ha smørkremen i en sprøytepose og lag en fin topp på cupcakesene. Pynt med sjokoladebiter og grovhakkede peanøtter.
Speechless was the boys verdict
Well, yes, but of course 🙂