Supersaftig sjokoladekake

supersaftig sjokoladekake

Rødbeter er som gulrøtter – de tilfører akkurat det lille ekstra du trenger for å lage den saftige kaken. Og denne sjokoladekaken med rødbeter er den beste sjokoladekaken du noengang vil smake. Jeg lover.

Oppskriften tar utgangspunkt i Nigel Slaters chocolate beet cake og en sjokoladeglasur fra Dan Lepards bok Short & Sweet.

ingredienser
  • 200g kokesjokolade
  • 4 ss varm espresso
  • 200g smør i terninger
  • 135g siktet speltmel
  • 1 ts bakepulver
  • 3 ss kakao
  • 5 egg
  • 100g sukker
  • 100g brun sukker
  • 250g kokte og moste rødbeter*
Glasur
  • 2 ss mørk sirup
  • 150g brun farin
  • 30g kakao
  • 30g maisena
  • 300ml melk
  • 200g kokesjokolade, grovhakket
  • 2 ts vaniljeekstrakt
  • 50g smør, i terninger
fremgangsmåte

*rødbeter kokes eller stekes møre, skrelles og kjøres glatt med en stavmikser eller i en food processor.

Ovn temp 180C

Smør to ringformer á 20cm , legg gjerne bakepapir i bunnen

Lag kaken

Smelt sjokolade over vannbad. Når sjokoladen er myk/smeltet har du i varm espresso. Rør sammen. Tilsett smøret og trykk den ned i sjokoladen slik at den er dekket. Når smøret er smeltet rører du den inn i sjokoladen. Fjern sjokoladen fra vannbadet.

Sikt speltmel, bakepulver og kakao sammen.

Knekk eggene og ha eggeplommene i en skål og eggehvitene i en annen. Pass på at det ikke kommer eggeplomme i eggehvitene. Bruk en gaffel til å røre eggeplommene sammen. Pisk eggehvitene stive. Tilsett hvit og brun sukker til eggehvitene mens du pisker videre. Du vil få en marengsaktig konsistens.

Ha sjokoladeblandingen i en stor bolle som du kan røre deigen sammen i. Tilsett eggeplommene og rør sammen. Rør inn rødebetene.

Brett inn eggehvitene. Gjør dette forsiktig, du ønsker å beholde så mye av den opp-piskede volumen som mulig. Rør inn hvetemelblandingen til blandet. Gjør dette med lett hånd og ikke rør for mye.

Fordel deigen i de to smurte ringformene og sett i forvarmet ovn.Sett temperaturen ned til 160C. Stek i ca. 40 minutter. Test med kakepinne før du tar kakene ut av ovnen. La de avkjøle i formen. De vil falle litt sammen.

saftig sjokoladekake

Lag glasur

Ha sirup, sukker, kakao, maisena og melk i en gryte. Kok det opp mens du visper. Det vil tykne. Ta gryta av varmen og ha opp i sjokoladen. Rør til glatt.  Ha i vaniljeekstrakten og rør inn smøret i omganger til du får en tykk, blank glasur.

Ta kakene ut av formene. Fordel ca. 1/3 av glasuren på toppen av den ene kaken og sett den andre forsiktig opp på. Fordel resten av glasuren på toppen og la det renne nedover sidene. Sett gjerne kaken kjølig.

La kaken komme til romtemperatur før servering.

Gled deg til verdens beste sjokoladekake og husk å dele!

supersaftig sjokoladekake

Kommentarer

  • Reply Den saftigste sjokoladekaken i langpanne - Mat På Bordet 25. oktober 2019

    […] har laget sjokoladekake med rødbete før. Basert på en oppskrift fra Nigel Slater laget jeg en like saftig sjokoladekake for en bursdag. Nå hadde jeg lyst å lage en forenklet variant som også kunne stekes i langpanne. For jeg vet at […]

  • Reply Stig Ove 17. mars 2016

    Hei 🙂
    Kjempefin blogg du har. Jeg lurte på om rødbetene gir mye smak til kaken eller smaker den bare mest sjokolade?

    • Reply Mat På Bordet 24. mars 2016

      Hei Stig Ove
      Den smaker mest sjokolade men med en ‘baksmak’ av rødbeter hvsi du skjønner hva jeg mener.
      Når jeg serverte kaken fortalte jeg ikke at jeg hadde brukt rødbeter – ingen gjettet hva den hemmelige ingrediensen var 🙂

  • Reply Katrine 22. oktober 2015

    Hei

    Jeg skal ha med kake på jobben i morgen (vi har kake hver fredag, og i morgen er det min tur). Jeg klarer ikke å bestemme meg for hvordan sjokoladekake jeg skal velge fra bloggen din 🙂 Hvilken anbefaler ? 😉

    • Reply Mat På Bordet 22. oktober 2015

      Hei Kathrine!
      Hmm, nå svarer jeg sikkert litt sent for du er sikkert i gang allerede..
      Men, skulle jeg velge en så ville jeg ha valgt denne supersaftige sjokoladekaken – den er bare helt fantastisk!
      God baking!

  • Reply Raymond 24. august 2015

    «Smelt sjokolade over vannbad. Når sjokoladen er myk/smeltet har du i varm espresso. Rør sammen. Tilsett smøret og trykk den ned i sjokoladen slik at den er dekket. Når smøret er smeltet rører du den inn i sjokoladen. Fjern sjokoladen fra vannbadet.»
    Har jeg forstått dette avsnittet riktig, skal smørterningene bare has i å la de smelte før man rører om? Skjønte ikke helt det med å trykke den ned i sjokoladen, blir kanskje sjokoladen ganske tykk?

    • Reply Mat På Bordet 25. august 2015

      Hei Raymond

      Ja, det var en noe tungvint måte å uttrykke seg på… Du trykker smøret ned i den varme sjokoladen slik at de smelter fortere, det er alt 🙂

  • Reply Lene 5. mars 2015

    Kan man bruke rødbeter fra glass? På landet har de ikke alt mulig i butikken

    • Reply Ina Johnsen 6. mars 2015

      Hei Lene
      Rødbeter på glass er syltet i en eddikblanding så det går dessverre ikke.
      Skjønner at ikke rødbeter er tilgjengelig overalt nå for tiden – i Oslo er de å få kjøpt i de fleste butikkene for tiden.
      Tror du må bare smøre deg med tålmodighet…
      Men det finnes mange andre gode sjokoladekaker her på bloggen du kan lage i mellomtiden 🙂

  • Reply Bente 5. mars 2015

    Hei
    Kaken ser fantastisk ut, men hvorfor speltmel? Er det greit å bruke hvetemel?

    • Reply Ina Johnsen 6. mars 2015

      Hei Bente
      Det går fint an å bruke hvetemel – original oppskriften gjør det.
      Lykke til!

  • Reply Marianne 5. mars 2015

    Dette så ut som en fantastisk kake!! Hva er det røde pulveret du har brukt på toppen, og hvor har du kjøpt det?

    • Reply Ina Johnsen 6. mars 2015

      Hei Marianne
      Det er blåbærstøv – kjøpte det i København sist jeg var der, men den kan kanskje også kjøpes her.
      Den lages av Mill & Mortar.

  • Reply Martine 4. mars 2015

    Den så helt nydelig ut. Hva er det røde pulveret du har pyntet med?

    • Reply Ina Johnsen 6. mars 2015

      Hei Martine
      Det er blåbærstøv 🙂

  • Reply Ingrid 4. mars 2015

    Skal definitivt prøves! Blir det helt feil å bruke vanlig hvetemel?

    • Reply Ina Johnsen 6. mars 2015

      Hei Ingrid
      Ikke noe problem å bruke vanlig hvetemel – original oppskriften fra Nigel Slater gjør det.
      Lykke til!

  • Reply Solveig 4. mars 2015

    Denne kaka så helt nydelig ut! Men jeg kan ikke
    se at det står noe om når i prosessen rødbetene skal oppi? Mulig jeg ikke har lest godt nok, men jeg har prøvd å lese oppskrifta flere ganger, altså 🙂

    • Reply Ina Johnsen 4. mars 2015

      Hei Solveig
      Du har helt rett, glemte å fortelle hva som skulle gjøres med rødbetene…
      Oppskriften er nå korrigert – takk for at du sa fra! 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »