Rødbeter er som gulrøtter – de tilfører akkurat det lille ekstra du trenger for å lage den saftige kaken. Og denne sjokoladekaken med rødbeter er den beste sjokoladekaken du noengang vil smake. Jeg lover.
*rødbeter kokes eller stekes møre, skrelles og kjøres glatt med en stavmikser eller i en food processor.
Ovn temp 180C
Smør to ringformer á 20cm , legg gjerne bakepapir i bunnen
Lag kaken
Smelt sjokolade over vannbad. Når sjokoladen er myk/smeltet har du i varm espresso. Rør sammen. Tilsett smøret og trykk den ned i sjokoladen slik at den er dekket. Når smøret er smeltet rører du den inn i sjokoladen. Fjern sjokoladen fra vannbadet.
Sikt speltmel, bakepulver og kakao sammen.
Knekk eggene og ha eggeplommene i en skål og eggehvitene i en annen. Pass på at det ikke kommer eggeplomme i eggehvitene. Bruk en gaffel til å røre eggeplommene sammen. Pisk eggehvitene stive. Tilsett hvit og brun sukker til eggehvitene mens du pisker videre. Du vil få en marengsaktig konsistens.
Ha sjokoladeblandingen i en stor bolle som du kan røre deigen sammen i. Tilsett eggeplommene og rør sammen. Rør inn rødebetene.
Brett inn eggehvitene. Gjør dette forsiktig, du ønsker å beholde så mye av den opp-piskede volumen som mulig. Rør inn hvetemelblandingen til blandet. Gjør dette med lett hånd og ikke rør for mye.
Fordel deigen i de to smurte ringformene og sett i forvarmet ovn.Sett temperaturen ned til 160C. Stek i ca. 40 minutter. Test med kakepinne før du tar kakene ut av ovnen. La de avkjøle i formen. De vil falle litt sammen.
Lag glasur
Ha sirup, sukker, kakao, maisena og melk i en gryte. Kok det opp mens du visper. Det vil tykne. Ta gryta av varmen og ha opp i sjokoladen. Rør til glatt. Ha i vaniljeekstrakten og rør inn smøret i omganger til du får en tykk, blank glasur.
Ta kakene ut av formene. Fordel ca. 1/3 av glasuren på toppen av den ene kaken og sett den andre forsiktig opp på. Fordel resten av glasuren på toppen og la det renne nedover sidene. Sett gjerne kaken kjølig.
La kaken komme til romtemperatur før servering.
Gled deg til verdens beste sjokoladekake og husk å dele!
Hei Stig Ove
Den smaker mest sjokolade men med en ‘baksmak’ av rødbeter hvsi du skjønner hva jeg mener.
Når jeg serverte kaken fortalte jeg ikke at jeg hadde brukt rødbeter – ingen gjettet hva den hemmelige ingrediensen var 🙂
Jeg skal ha med kake på jobben i morgen (vi har kake hver fredag, og i morgen er det min tur). Jeg klarer ikke å bestemme meg for hvordan sjokoladekake jeg skal velge fra bloggen din 🙂 Hvilken anbefaler ? 😉
Hei Kathrine!
Hmm, nå svarer jeg sikkert litt sent for du er sikkert i gang allerede..
Men, skulle jeg velge en så ville jeg ha valgt denne supersaftige sjokoladekaken – den er bare helt fantastisk!
God baking!
«Smelt sjokolade over vannbad. Når sjokoladen er myk/smeltet har du i varm espresso. Rør sammen. Tilsett smøret og trykk den ned i sjokoladen slik at den er dekket. Når smøret er smeltet rører du den inn i sjokoladen. Fjern sjokoladen fra vannbadet.»
Har jeg forstått dette avsnittet riktig, skal smørterningene bare has i å la de smelte før man rører om? Skjønte ikke helt det med å trykke den ned i sjokoladen, blir kanskje sjokoladen ganske tykk?
Hei Lene
Rødbeter på glass er syltet i en eddikblanding så det går dessverre ikke.
Skjønner at ikke rødbeter er tilgjengelig overalt nå for tiden – i Oslo er de å få kjøpt i de fleste butikkene for tiden.
Tror du må bare smøre deg med tålmodighet…
Men det finnes mange andre gode sjokoladekaker her på bloggen du kan lage i mellomtiden 🙂
Denne kaka så helt nydelig ut! Men jeg kan ikke
se at det står noe om når i prosessen rødbetene skal oppi? Mulig jeg ikke har lest godt nok, men jeg har prøvd å lese oppskrifta flere ganger, altså 🙂
Hei 🙂
Kjempefin blogg du har. Jeg lurte på om rødbetene gir mye smak til kaken eller smaker den bare mest sjokolade?
Hei Stig Ove
Den smaker mest sjokolade men med en ‘baksmak’ av rødbeter hvsi du skjønner hva jeg mener.
Når jeg serverte kaken fortalte jeg ikke at jeg hadde brukt rødbeter – ingen gjettet hva den hemmelige ingrediensen var 🙂
Hei
Jeg skal ha med kake på jobben i morgen (vi har kake hver fredag, og i morgen er det min tur). Jeg klarer ikke å bestemme meg for hvordan sjokoladekake jeg skal velge fra bloggen din 🙂 Hvilken anbefaler ? 😉
Hei Kathrine!
Hmm, nå svarer jeg sikkert litt sent for du er sikkert i gang allerede..
Men, skulle jeg velge en så ville jeg ha valgt denne supersaftige sjokoladekaken – den er bare helt fantastisk!
God baking!
«Smelt sjokolade over vannbad. Når sjokoladen er myk/smeltet har du i varm espresso. Rør sammen. Tilsett smøret og trykk den ned i sjokoladen slik at den er dekket. Når smøret er smeltet rører du den inn i sjokoladen. Fjern sjokoladen fra vannbadet.»
Har jeg forstått dette avsnittet riktig, skal smørterningene bare has i å la de smelte før man rører om? Skjønte ikke helt det med å trykke den ned i sjokoladen, blir kanskje sjokoladen ganske tykk?
Hei Raymond
Ja, det var en noe tungvint måte å uttrykke seg på… Du trykker smøret ned i den varme sjokoladen slik at de smelter fortere, det er alt 🙂
Kan man bruke rødbeter fra glass? På landet har de ikke alt mulig i butikken
Hei Lene
Rødbeter på glass er syltet i en eddikblanding så det går dessverre ikke.
Skjønner at ikke rødbeter er tilgjengelig overalt nå for tiden – i Oslo er de å få kjøpt i de fleste butikkene for tiden.
Tror du må bare smøre deg med tålmodighet…
Men det finnes mange andre gode sjokoladekaker her på bloggen du kan lage i mellomtiden 🙂
Hei
Kaken ser fantastisk ut, men hvorfor speltmel? Er det greit å bruke hvetemel?
Hei Bente
Det går fint an å bruke hvetemel – original oppskriften gjør det.
Lykke til!
Dette så ut som en fantastisk kake!! Hva er det røde pulveret du har brukt på toppen, og hvor har du kjøpt det?
Hei Marianne
Det er blåbærstøv – kjøpte det i København sist jeg var der, men den kan kanskje også kjøpes her.
Den lages av Mill & Mortar.
Den så helt nydelig ut. Hva er det røde pulveret du har pyntet med?
Hei Martine
Det er blåbærstøv 🙂
Skal definitivt prøves! Blir det helt feil å bruke vanlig hvetemel?
Hei Ingrid
Ikke noe problem å bruke vanlig hvetemel – original oppskriften fra Nigel Slater gjør det.
Lykke til!
Denne kaka så helt nydelig ut! Men jeg kan ikke
se at det står noe om når i prosessen rødbetene skal oppi? Mulig jeg ikke har lest godt nok, men jeg har prøvd å lese oppskrifta flere ganger, altså 🙂
Hei Solveig
Du har helt rett, glemte å fortelle hva som skulle gjøres med rødbetene…
Oppskriften er nå korrigert – takk for at du sa fra! 🙂