Arme riddere i form

arme riddere i form

Jeg elsker retter som kan forberedes på forhånd, gjør ikke du?

Tenk å stå opp en lørdags- eller søndagsmorgen sette noe i ovnen, dekke bordet i ro og mak, finne frem avisen, lage en kopp kaffe, sette på favorittmusikken mens huset langsomt fylles med duften av god frokost. Deilig ikke sant?

Eller hva med å invitere til en stressfri brunch?

Vel, her er en oppskrift for deg – arme riddere i form. Kjenner du til arme riddere fra før så vet du at dette er brød (gjerne gammelt) som er dyppet i en eggblanding og stekt i litt smør.

Med denne oppskriften slipper du å stå og steke en etter en, du slipper faktisk å steke helt og holdent. Disse armeriddere forberedes kvelden før, oppbevares kjølig over natten og kan settes i ovnen om morgenen. 40 minutter senere er frokosten klar. Enkelt ikke sant?

Sett frem det du har av tilbehør – jeg har laget et lite forslag på tilbehør under oppskriften – det gjør det hele litt staselig. Eller hold det enkelt med et lite utvalg tilbehør, alt etter anledning og humør.

for 4-6 porsjoner trenger du

  • 7-9 tykke skiver brød *
  • 6 egg
  • 3 dl melk
  • 2ss honning

 

*bruk det du har av brød – gjerne rester – om det er grovt eller fint eller en blanding spiller ingen rolle.

forslag til tilbehør

  • bringebær, blåbær. jordbær, skogsbær, osv
  • skivede bananer, stekte epler, plommer, osv.
  • hakkede mandler, hasselnøtter, osv
  • syltetøy, honning, lønnesirup, osv
  • créme fraîche, yoghurt, ricotta, osv
  • melis, rosiner, osv.

 

Arme riddere i form

Ovn temp 180C

Smør en brødform eller kle den med bakepapir.

Skjær brødet i terninger ca. 2x2cm store. Ha de i formen. Rør sammen egg, melk og honning og hell over brødet. Dekk til formen og sett kjølig over natten.

Neste morgen setter du formen i forvarmet ovn og steker i 30-40 minutter. Brødet vil heve seg noe under stekingen. Sjekk om det er ferdig ved å teste med kakepinne – den skal være tørr og varm.

Løft armeriddere ut av formen og skjær i skiver. Alternativt kan man forsyne seg direkte av formen med stor skje.

Server med masse forskjellig tilbehør.

Kos deg med en fantastisk start på dagen!

arme riddere i form

 

Kommentarer

  • Reply Panettone - italiensk julekake - Mat På Bordet 27. august 2018

    […] byttet ut brødet med panettone. Vil du gjøre det lettvint kan du lage arme riddere i form – oppskrift finner du her – da kan du forberede alt på kvelden, sette frokosten i ovnen neste morgen og få en […]

  • Reply Challah - Mat Pa Bordet 15. mars 2018

    […] Lag gjerne arme riddere med et par dager gammalt challah eller prøv deg på denne deilige desserten.  […]

  • Reply Silje Linnerud 27. april 2016

    Hvor mange personer er det denne oppskrifte holder til tenker du? 🙂

    • Reply Mat På Bordet 27. april 2016

      6- 8 personer Silje, kommer litt an på hvor sultne de er 🙂

  • Reply Annike Methlie 5. oktober 2015

    Hei
    Er det bare innmaten i de gamle brødskivene du bruker?

    • Reply Mat På Bordet 8. oktober 2015

      Det kan du i grunnen bestemme selv Annike. Jeg liker å ta med skorpen, og siden dennen ‘trekker’ hele natten så blir de nesten like myke som resten av brødet.

  • Reply Renate 7. mars 2015

    Hei, dette så supergodt og veldig smart ut! Arme riddere skal jo gjerne ha litt kanel og kardemomme også – hvordan tror du dette er å tilsette i denne oppskriften?

    • Reply Ina Johnsen 8. mars 2015

      Hei Renate
      Du kan gjerne blande kanel og kardemomme i eggblandingen.
      Alternativt kan du serevere kanel som tilbehør….

  • Reply eva bræden 7. mars 2015

    Flott! Da skrider jeg til verket snart;-)))

  • Reply eva bræden 7. mars 2015

    Hei,
    Ser godt ut! Tenker å prøve dette i morgen, men hva mener du med å skjære brødet i ruter? Er det kun på toppen eller mener du at skivene skjæres i biter? På bildene ser det ut som en hel loff…

    • Reply Ina Johnsen 7. mars 2015

      Hei Eva
      Jeg mener egentli terninger – skal rette det i oppskriften.
      Det stemmer at det ser ut som en loff, men brødterningene ‘smelter’ sammen etter å ha stått overnatten i eggblandingen for så å stekes.
      Lykke til – håper det smaker!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »