Annonse
Melange Sticks - gjør det litt enklere å bake

Sjokoladecupcakes med eller uten øl og saltstenger

sjokoladecupcakes

Øl i bakverk er ingen stor nyhet (sjekk det eltefrie ølbrødet jeg lagde for en stund siden for eksempel). Her utforsker jeg litt øl i søt bakverk, nærmer sagt sjokoladecupcakes. Kall det en voksen variant om du vil, ungdommene her i huset var ikke altfor begeistret.

Når jeg sier øl, så er det snakk om mørkt øl som har en meget distinkt smak. Det er ikke en øl jeg personlig liker å drikke, jeg er mer den lettere, friskere øltypen – mer blonde kan du si – men i bakverk synes jeg dette fungerer best. Chocolate guiness cake er populær med god grunn.

Prøv gjerne med forskjellige typer øl. Er du ikke keen på ideen om øl i dine cupcakes, ja da er det bare å erstatte øl i cupcakes med melk og kremfløte for øl i glasuren. Saltstengene passer godt til cupcakesene med eller uten øl!

for ca. 20 cupcakes trenger du:

  • 200g hvetemel
  • 150g sukker
  • 50g brun farin
  • 4 ss kakao
  • 1 ts natron
  • 1/2 ts salt
  • 1 ts vaniljekstrakt
  • 5ml rapsolje
  • 150ml mørkt øl (gjerne Guinness)
  • 100ml melk
  • 100g sjokoladebiter

 

glasur:

  • 125ml mørkt øl (gjerne Guiness)
  • 100g grovhakket sjokolade
  • 100g myk smør
  • 300g melis

 

pynt:

  • saltstenger
  • smeltet sjokolade
  • havsalt

ovn temperatur 180 C, over og undervarme

 

Lag cupcakes.

Pisk hvetemel, sukker, brun farin, kakao, natron og salt sammen til godt blandet. Rør rapsolje, øl og melk sammen. Rør det tørre sammen med det våte til en jevn deig.

Rør inn sjokoladebiter.

Legg papirformer i en cupcakesbrett og fordel deigen i de. Formene skal fylles ca. 2/3 med deig. Sett brettet/brettene i forvarmet ovn og stek i 15-20 minutter.

Sjekk med kakepinne før du tar de ut av ovnen. La cupcakesene avkjøle noen minutter i formen løft de deretter forsiktig ut og sett de på en rist for avkjøling.

Lag glasur.

Ha sjokoladen i en bolle. Varm opp ølet – ikke la det koke.Hell det varme ølet over sjokoladen og la sjokoladen smelte. Rør sammen til en ganache. La det avkjøle.

Rør smøret til du har en glatt masse. Tilsett melis litt om litt og rør mellom hver gang. Rør inn sjokoladeblandingen.

Lag pynten:

Dypp endene av saltstengen i litt smeltet sjokolade, legg de på et stykke bakepapir til sjokoladen stivner.

Ha glasuren i en sprøytepose og lag en fin topp på de avkjølte cupcakesene. Pynt med saltstenger og havsalt. Server.

Oppbevar cupcakes kjølig i tett boks. La de kommer til romtemperatur før servering.

sjokoladecupcakes

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »