Croque madame

croque madame

Ikke Croque Monsieur nei, men Croque Madame! Forskjellen er helt enkelt ett egg, men vi drar det selvsagt litt lengre og tilsetter også litt bechamelsaus (hvitsaus) bare for å overbevise eventuelle tvilere.

Bechamelsaus kan sløyfes, men mitt råd er ikke å gjøre det. Sausen gir retten enda mer kos-faktor og er lett å lage.

Ikke nok med det, men vi gir den ikoniske sandwichen enda en vri ved å lage det i en muffinsform. Fordelene er mange – for det første er det litt annerledes og det liker vi. For det andre kan du lage mange av gangen – 12 stykker for eksempel om du vil fylle hele muffinsbrettet. Eller 24 om du vil steke 2 brett om gangen. Her er det altså muligheter for å invitere mange på brunch uten at du må stå på kjøkkenet og steke egg i all uendelighet…

Benytt muligheten til å bruke opp rester av brød, skinke og ost og gi deg og dine en god start på dagen!

For 4 Croque Madame’s trenger du

 • 4 skiver grovt brød
 • 2 ss dijon sennep
 • 4-6 skiver god skinke
 • 4 egg

Bechamelsaus

 • 50g smør
 • 50g hvetemel
 • ca- 2.5 dl melk
 • 50g revet ost (gjerne en blanding av osterester)
 • salt, pepper, revet muskattnøtt

Ovn temp 180C

Lag bechamelsausen. Smelt smøret og rør inn melet. La det koke litt (dette gjør at du kvitter deg med melsmaken). Rør inn melken litt om litt mens du rører. Pass på at du rører uten alle klumper før du tilsetter mer melk – bruk gjerne en liten visp. La sausen koke opp innimellom. Tilsett osten og la den smelte inn i sausen. Smak til med salt, pepper og revet muskattnøtt.

Skjær skorpen av brødene og bruk en kjevle til å rulle de ut. Smør den ene siden med smør og sett de smørsiden ned i en muffinsform. Lirk de litt ned i, ikke så farlig om de revner eller stikker ujevnt ut av formen.

Smør litt sennep i bunnen av hver brødskive og fyll på med en liten spiseskje bechamelsaus. Fordel skinken i brødskivene. Knus ett og ett egg i en liten beger og fyll opp i hver croque. Virker eggene for store kan du helle av noe av hviten. Hell egget opp i hver sin croque. Topp med mer bechamelsaus og sett formen i forvarmet ovn.

Stek i ca. 15 minutter. Tilpass gjerne steketiden alt ettersom hvordan du liker eggene dine.

Server gjerne med litt salat og ferskepresset jus.

croque madame

Kommentarer

 • Reply Eir 25. april 2015

  Laget disse til frokost i dag. Hadde ikke skinke, men et par skiver bacon på siden funket det også:)

  • Reply Ina Johnsen 25. april 2015

   Ja, det kan jeg tenke meg smakte det også Eir!

 • Reply christoph 16. mars 2015

  Definitivt lagret til senere!

  • Reply Ina Johnsen 16. mars 2015

   Høres bra ut Christoph!!
   Her i huset er de populære, men må innrømme at pannekaker troner fortsatt øverst på frokost-ønskelisten.
   Tenåringer assa…..

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »