ANNONSE

Enkel tomat- og squashsuppe

enkel tomat- og squashsupper

Vel hjemme etter en større fotoshoot sitter jeg igjen med litt diverse grønnsaksrester. Og hva er enkelt å lage med grønnsaksrester? Suppe selvsagt!

Resultatet ble en aldeles utmerket suppe – faktisk bedre enn en ‘vanlig’ tomatsuppe – med litt mer dybde i smaken og jeg fikk fornuftig avkastning av noen påbegynte squasher, resten av  gulrøttene og noen litt for modne tomater.

Bruk gjerne det du har av rester om det blir litt mer av den ene grønnsaken eller litt mindre av den andre spiller ingen rolle. Lag gjerne din egen variant.

Bon appetit!

for 4-6 porsjoner trenger du

  • 2 gulrøtter, skrellt og skivet
  • 500g squash, grovhakket
  • 1 stor løk grovhakket
  • 5 hvitløksfedd, grovhakket
  • 1 ss frisk timian
  • en god klype chiliflak
  • en buljongterning
  • 1liter vann
  • 2 bokser tomater a 400g
  • evt tomater (grovahkket)
  • matfløte (kan sløyfes)

Stek gulrøtter, squash og løk i litt olivenolje, ca. 10 minutter, til myke. Tilsett hvitløk, timian og chili og stek noen minutter til. Det skal nå dufte vidunderlig fra gryta di.

Rør inn vann, tomater på boks og evt friske tomater (om du skulle ha noen overmodne eller påbegynte som du ønsker å finne en bruk for) og buljongterningen.

La suppen koke en halvtimes tid eller til alle grønnsakene er myke. Kjør suppen glatt med hjelp av en stavmikser eller hell det over i en blender og kjør det glatt.

Ønker du en virkelig fløyeslmyk suppe kan du sile suppen gjennom en finmasket sil.

Rund gjerne av suppen med litt matfløte og smak til med salt og pepper. Server suppen varm med godt brød til – gjerne hjemmebakt!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »