ANNONSE

Bringebærsmoothie og ispinner

bringebærsmoothie og ispinner

På tide å bli ferdig med fjorårets bær som ligger i frysen, og hva kan vel bedre enn å starte morgenen med en smak av sommer?

Strengt talt trenger du ikke akkurat en oppskrift for å lage smoothie, du har noen bær i en blender sammen med melk eller yoghurt eller begge og smaker det til ettehvert med enten mer bær eller mer yoghurt/ melk. Er bringebærene litt sure kan du tilsette litt honning eller agavesirup.

Men ok da, her kommer alikevl en liten oppskrift som du kan gange opp eller ned så mye du vil. Byggfiber er valgfritt, men gjør at smoothien metter litt om det er alt du rekker å få i deg om morgenen.

for en porsjon trenger du

 • en håndfull bringebær (gjerne frosne)
 • 2 dl yoghurt naturell (eller vaniljeyoghurt)
 • 1 dl appelsinjus
 • 1 ss byggfiber
 • 1 ss honnig eller agavesirup
 • 1/2 ts vaniljeeskstrakt (trenges ikke hvis du har brukt vaniljeyoghurt)

 

Ha alt i en blender og smak til. Hell over i ett stort glass og nyt!

Oppskriften kan selvsagt ganges opp om det er flere som skal ha smoothie eller du kan lage ekstra for å lage ispinner !

bringebærsmoothie og ispinner

De smaker ekstra godt som en lett dessert!

Så noen ord om blendere. Jeg har lenge hatt en Kitchenaid blender stående på kjøkkenet. Helt grei den, men manglet litt futt. Den måtte ofte stoppes da jeg måtte dytte ingrediensene ned mot knivene eller røre litt rundt,  men var veldig pen å se på.

Jeg har  lenge drømt om en Vitamix – men den er dessverre fortsatt ikke tilgjengelig i Norge. Nå har jeg motatt en blender som kanskje er nest best , en Oster Versa blender. Blenderen har jeg fått for å teste og det skal jeg jammen gjøre.

Første inntrykk er bra, den ser riktig så proffesjonell ut (ligner på de som står i smoothiesjappene), har stort beger og godt med krefter.  1400 watt for  åvære nøyaktig.  Første test er en enkel bringebærsmoothie og den klarte det fint, hands down. Neste smoothie på programmet er en grønnkålsmoothie som aldri ble helt vellykket med Kitchenaid’en da den ikke klarte å hakke ned kålen fint nok. Vi får se hvordan Oster’en duger…

Har du en god blender, så fortell meg gjerne om dine erfaringer. Det er ikke sikkert at Oster Versa er den for meg, tar derfor gjerne i mot tips.

Kommentarer

 1. Reply helene 19. mars 2015

  Hei!
  hvor har u fått tak i de isformene? 🙂

  • Reply Ina Johnsen 20. mars 2015

   Hei Helene
   Se svar til Hedda 🙂

 2. Reply hedda 19. mars 2015

  kjære vene!! de formene, hvor er de fra?? barndosminneisfasong deluxe**

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »