Rocky road cupcakes

rocky road cupcakes

Kjenner du til rocky road? Jeg spiste rocky road første gang i kombinasjon med is – is med marshmallows, sjokolade og nøtter fra Ben & Jerrys om jeg husker riktig. Love at first bite!

Ser jeg tilbake på bloggen min, så ser jeg at det ikke er første gang jeg skriver om rocky road, her finner du for eksempel

3 oppskrifter er ikke nok og derfor kommer det en til her. Skal ikke se bort i fra at det kommer enda flere…

For  ca. 20 cupcakes trenger du:

ingredienser
Cupcakes
  • 250g smør
  • 200g brun farin
  • 4 egg
  • 200g hvetemel
  • 100g kakao
  • 1 ts bakepulver
  • 150ml melk
  • 100g kokosmasse
Smørkrem (glasur)
  • 200g myk smør
  • 100g kakao
  • 300g melis
  • 2 ts vaniljeekstrakt
  • 3 -4 ss melk
Pynt
  • sjokoladebiter
  • mini marshmallows
  • pistasjnøtter, grovhakket
  • kokosmasse
fremgangsmåte

ovn temperatur 180 C, over og undervarme

Lag cupcakes

Rør smør og brun farin til en glatt luftig masse. Rør inn egg, ett om gangen.

Sikt hvetemel, kakao og bakepulver sammen.

Rør melblandingen og melk vekselvis inn i smørblandingen. Rør til slutt inn kokosmassen.

Legg papirformer i en muffinsbrett og fordel deigen i de. Formene skal fylles ca. 2/3 med deig.

Sett brettet/brettene i forvarmet ovn og stek i 15-20 minutter. Sjekk med kakepinne før du tar de ut av ovnen.

La cupcakesene avkjøle noen minutter i formen løft de deretter forsiktig ut og sett de på en rist for avkjøling.

Lag smørkremen (glasuren)

Rør smøret mykt og glatt. Sikt melis og kakao sammen og rør inn i smøret i omganger. Blir glasuren for tykk kan du tynne det ut med melken. Rør inn vaniljeekstrakten.

Ha smørkremen i en sprøytepose og lag pene topper på cupcakesene. Pynt med sjokoladebiter, mini marshmallows, pistasjnøtter og kokosmasse.

Kos deg!

Rocky road cupcakes

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »