Aspargesterte med chèvre

Asparges galette

 

En enkel paideig legger grunnlaget for terten. Neste lag består av en osteblading med hvit geitostog parmesan. Tynne skiver med  chèvre fordeles på terten og toppes så med asparges. Bruker du kraftige asparges kan det være en idé å dele de i to på langs. Tynne asparges som jeg har brukt her kan brukes som er.

for en terte trenger du:

ingredienser
  • 200g hvetemel
  • 100g kaldt smør i terninger
  • iskaldt vann
Fyll
  • 1 ss olivenolje
  • 1 hvitløksfedd, presset
  • 60g finrevet hvit geitost
  • 40g finrevet parmesan
  • ca. 100g chèvre
  • en liten bunt asparges
  • frisk timian for pynting (valgfritt)
fremgangsmåte

ovn temperatur 180 C.

Lag paibunnen.  Ha hvetemel og smør i en food processor. Kjør til du har en brødsmule lignende deig. Tilsett iskaldt vann, en spiseskje om gangen, mens food processoren kjører. Så snart deigen begynner å komme sammen slår du av maskinen. Hell deigen over på kjøkkenbenken og arbeid den rask sammen til en deig. Form til en runding, pakk godt inn i plastfolie og sett kjølig en halvtimes tid.

Deigen kan også lages dagen før. Oppbevar den kjølig og ta den ut 10 minutter før du har tenkt å rulle den ut.

Aspargesterte

Bland olivenolje med hvitløk.

Rull deigen ut til en ca. 30 cm sirkel. Pensle midten med olivenoljeblandingen.

Strø geitost og parmesan over bunnen. La en kant på 2 cm være igjen. Plasser fine skiver med chèvre jevnt over bunnen.

Legg asparges pent på toppen av ostene.

Aspargesterte

Brett kanten innover terten for å lage en kant. Pensle evt. rester av oliveoljen på aspargesen.

Sett terten i forvarmet ovn og stek i 25-30 minutter til osten bobler og terten har fått fin farge.

La terten avkjøle 10 minutter før servering. Terten kan også  serveres romtemperert.

Aspargesterte

 

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »