En enkel paideig legger grunnlaget for terten. Neste lag består av en osteblading med hvit geitostog parmesan. Tynne skiver med chèvre fordeles på terten og toppes så med asparges. Bruker du kraftige asparges kan det være en idé å dele de i to på langs. Tynne asparges som jeg har brukt her kan brukes som er.
for en terte trenger du:
ingredienser
200g hvetemel
100g kaldt smør i terninger
iskaldt vann
Fyll
1 ss olivenolje
1 hvitløksfedd, presset
60g finrevet hvit geitost
40g finrevet parmesan
ca. 100g chèvre
en liten bunt asparges
frisk timian for pynting (valgfritt)
fremgangsmåte
ovn temperatur 180 C.
Lag paibunnen. Ha hvetemel og smør i en food processor. Kjør til du har en brødsmule lignende deig. Tilsett iskaldt vann, en spiseskje om gangen, mens food processoren kjører. Så snart deigen begynner å komme sammen slår du av maskinen. Hell deigen over på kjøkkenbenken og arbeid den rask sammen til en deig. Form til en runding, pakk godt inn i plastfolie og sett kjølig en halvtimes tid.
Deigen kan også lages dagen før. Oppbevar den kjølig og ta den ut 10 minutter før du har tenkt å rulle den ut.
Bland olivenolje med hvitløk.
Rull deigen ut til en ca. 30 cm sirkel. Pensle midten med olivenoljeblandingen.
Strø geitost og parmesan over bunnen. La en kant på 2 cm være igjen. Plasser fine skiver med chèvre jevnt over bunnen.
Legg asparges pent på toppen av ostene.
Brett kanten innover terten for å lage en kant. Pensle evt. rester av oliveoljen på aspargesen.
Sett terten i forvarmet ovn og stek i 25-30 minutter til osten bobler og terten har fått fin farge.
La terten avkjøle 10 minutter før servering. Terten kan også serveres romtemperert.