Suppeoppskrifter

supper

Suppe er godt det! Ikke posesuppe altså, hjemmelaget selvsagt…

Ikke bare smaker det godt, men er også en sunn, rask å lage, mettende måltid.  Det er også en genial måte å bruke opp rester på matrester du skulle ha slengende i skuffer og skap.

Her får du 6 suppeforslag – og da mener jeg forslag. Bruk oppskriftene som retningslinjer – har du ikke den ene ingrediensen så sløyf det (om det ikke er avgjørende for suppen) elller bytt det ut med noe annet.

  • Først ute er en tacosuppe – en enkel tomatbasert suppe med kjøttdeig og typiske texmex krydder. Bruk opp rester av kjøttdeig (eller bytt ut med kjøtt- eller kyllingstrimler), løk, gulrøtter, mais, paprika osv og spe på med mais og bønner. Som med taco’s generelt er det godt med tilbehør – avocado, lime, frisk koriander, rømmer, hot sauce, nacho chips, osv.

 

  • Svart bønnesuppe med salsa fresca – er en suppe som må prøves! Suppens hovedingrediens, svarte bønner, kokes til suppe med typikse meksikanske krydder. Suppen toppes med en salsa fresca, gjerne en avokado skive eller to og så er det opp til deg om du ønsker å tilføre en dæsj med hot sauce, kanskje litt rømme og litt lime saft.

 

  • Spicy spinatsuppe – er kanskje en av de raskeste og enkleste suppene å lage i denne listen. Litt currypaste, kokosmelk og spinat og suppen din er omtrent ferdig. Bygg gjerne på suppen med litt fisk eller skalldyr for å lage en spennende fiskesuppe.

 

  • Tomatsuppe med kjøttboller er en ny vri på tomatsuppen. Suppen lages, kjøttboller kokes i suppen og om du ønsker kan du tilsette litt pasta også. En mettende suppe som passer for en travel familie.

 

  • Indisk inspirert blomkålsuppe vil få deg til å se på blomkål med nye øyner. Denne superanvendelig grønnsaken forvandles her til en smaksrik suppe med en farge man ikke forbinder med blomkål med det samme.

 

  • Thai inspirert kyllingsuppe består (som spinatsuppen) av en enkel base av currypaste og kokosmelk. Så er det litt opp til deg om du vil følge oppskriften eller lage din egen vri. En ypperlig anledning til å bruke opp litt rester!

 

Ha en strålende uke – og lag en ny suppe eller to!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »