ANNONSE

Dobbelbakte poteter

dobbelbakte poteter

Glad i poteter? Glad i bakte poteter også kanskje? Ja, da vil du helt sikkert bli glad i dobbelbakte poteter!

Som navnet tilsier er potetene bakt to ganger. Potetene bakes på ‘vanlig’ måte først. Når de er avkjølt nok (men fortsatt varme) til å håndteres, deles de i to og nesten all innmat skrapes ut. Og det er nå the magic happens for å si det sånn. Den deilige nybakte varme innmaten blandes med andre gode ingredienser og legges så tilbake i poteten for å bakes en gang til.

Resultatet er et helt måltid i en potet. Og variasjonene er endeløse. Bland potetinnmaten med kjøtt, kylling, grønnsaker, ost, rømme, osv og lag din egen variasjon. Hva med en indisk variasjon med curry og grønnsaker? Eller en italiensk versjon servert med en tomatsaus for eksempel?

Og en ting til – potetene kan lages på forhånd. Ja, de kan faktisk fryses! Er du først i gang med å lage dobbelbakte poteter, lag mange. akk de inn i alufolie når potetene er fylt, men før de stekes for andre gang. La de tine (ta de ut av frysen om morgenen) og sett de i ovnen for en rask og mettende måltid. Har du barn som kommer hjem sent fra trening og trenger varm mat, er disse helt supre!

For min variasjon trenger du

  • 4 store poteter
  • olivenolje, salt og pepper
  • noen spiseskjeer rømme
  • 2 gulrøtter, finhakket
  • 1 løk finhakket
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 200g kjøttdeig
  • 1ts spisskummin
  • 1/2 ts chipotle pepper, chilipulver eller lignende
  • 50g mais på boks
  • en liten håndfull grovhakkede friske urter (koriander, persille)
  • 50g revet osterester

 

ovn temp 200C

Stikk potetene med en kakepinne eller annet spisst 7-8 ganger rundt om potetene. Ha litt olivenolje på potetene og strø med salt. Sett i forvarmet ovn og stek til de er myke innvendig (sjekk med kakepinne). Dette kan ta fra 60-90 minutter avhengig av størrelse på potetene.

Mens potetene steker forbereder du fyllet. Stek løk og gulrøtter myke i litt olivenolje. Ha i hvitløk og stek et par minutter til. Ha i kjøttdieg, spisskumin og pepper og stek kjøttdeigen. Rør inn maisen til slutt og smak til med salt og pepper. Husk at dette skal blandes med potet, krydre derfor godt. La kjøttblandingen avkjøle noe.

Når potetene er avkjølt nok til å kunne håndteres (men er fortsatt varme) deles de i to på langs. Bruk en skje for å skrape ut potetmassen. La ca. 1/2 cm være igjen mot skallet slik at det ikke detter helt sammen. Ha potetmassen i en skål og mos det sammen med et par spiseskjeer rømme til du har en myk potetmasse. Smak gjerne til med litt salt.

dobbelbakte poteter

Bland kjøttdeigblandingen, urter og ost med potetmassen. Smak til med salt og pepper om nødevndig.

Legg blandingen tilbake i potetskallene.

dobbelbakte poteter

Strø gjerne med litt ekstra ost om du har noe til overs. Sett potetene tilbake i ovnen og stek til gjennomvarme, ca. 30 minutter.

Server gjerne med en frisk grønn salat.

dobbelbakte poteter

Velbekomme!

Kommentarer

  1. Reply Eva 7. oktober 2016

    Dette er vår middag i dag gleder emg

    • Reply Mat På Bordet 10. oktober 2016

      ååå, håper det smakte Eva!!

  2. Reply Kjersti 28. mars 2015

    Dette skal jeg lage i kveld!

    Kanskje det går an å variere med søtpotet også? Hva tror du?

    Matpaabordet er virkelig en stor inspirasjon til hva som blir servert her i hus. Du har så utrolig mye godt, og ganene våre takker deg for det:)

    • Reply Ina Johnsen 29. mars 2015

      Hei Kjersti
      Ja, søtpotet er helt ypperlig å bruke!
      Veldig hyggelig å høre at MPB bidrar til inspirasjon hjemme hos dere!!
      God påske!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »