Hvit sjokoladebrownie

hvit sjokoladebrownie

Du har vel sikkert spist en brownie. Men, har du noen gang vært nysgjerrig på hva en brownie ville smakt som om man lagde den med hvit sjokolade?

Vi har vært på en liten hvit sjokolade kick her i huset. Ikke noe fancy, bare vanlig hvit sjokolade fra Freia som man finner i bakeavdelingen. Meningen var selvsagt å bake med den, men den har på forunderlig hvis forsvunnet (les : blitt spist) innen jeg skal i gang med bakingen. Men nå altså, har tiden kommet og jeg rakk å bake med den før noen andre fikk kloa sjokoladen.

Resultatet er en luftig, saftig og lys brownie. For å gjøre litt mer ut av den tenkte jeg å ha opp i mørke sjokoladebiter slik at den skulle være litt spettet, men bestemte meg heller å smelte sjokoladen, helle den på toppen før steking og røre den lett rundt i deigen. Det ble bra det!

for en kake trenger du

  • 200g sukker
  • 4 store egg
  • 200g smeltet smør, avkjølt*
  • 200g smeltet hvit sjokolade, avkjølt*
  • 150g hvetemel
  • 100g smeltet mørk sjokolade, avkjølt*

 

*med avkjølt menes at den ikke er varm lenger men er romtemperatur – ikke avkjølt i kjøleskapet altså

ovn temp 180C

Pisk egg og sukker til en tykk og luftig eggedosis, dette tar gjerne en 10 minutters tid.  Tilsett avkjølt smeltet smør, litt om litt,  mens du pisker videre.

Tilsett smeltet hvit sjokolade på samme måte, litt om litt mens deigen kontinuerlig piskes.

Bruk en stor skje eller sleiv for å brette inn hvetemelet. Dette gjør du forsiktig, men bestemt, slik at du ikke mister volumet som du har pisket inn i deigen.

Hell deigen over i en form (ca. 25 x 15cm) kledd med bakepapir. Jevn ut deigen med en kniv eller sleiv.

hvit sjokoladebrownie

Hell den smeltede mørke sjokoladen over toppen av kaken. Bruk en kakepinne for å fordele sjokoladen i deigen.

Sett formen i forvarmet ovn og stek i ca.30 minutter.

Test med kakepinne før du tar kaken ut.

La kaken avkjøle litt i formen før du løfter den forsiktig ut med hjelp av bakepapiret på en rist.

Skjær i ruter – enjoy!

hvit sjokoladebrownie

Kaken oppbevares i tett kakeboks.

Kommentarer

  1. Reply Hanna Uleberg 22. februar 2017

    Kunne det vært godt med en teskje vaniljesukker også??

    • Reply Mat På Bordet 26. februar 2017

      Yepp, det er en god idé Hanna! 🙂

  2. Reply Karen 23. april 2015

    Hei! Vet du om det funker med Glutenfritt mel på denne?

    • Reply Ina Johnsen 24. april 2015

      Hei Karen
      Det har jeg ikke prøvd, så det vet jeg dessverre ikke.
      Gi meg gjerne beskjed om du prøver!

  3. Reply Jenny 1. april 2015

    Takk, håper å få til med 22 da 🙂 God påske!

  4. Reply Jenny 31. mars 2015

    Kan vel sikkert lage denne i en rund form, men har du en størrelse å anbefale? 🙂 Er grønn på sånt, og denne så SKUMMELT god ut!!

    • Reply Ina Johnsen 1. april 2015

      hei Jenny
      Jeg hadde brukt en rundform på min. 20 cm. Steketiden vil måtte tilpasses – mer om formen er mindre, mindre om formen er større. Lykke til!

  5. Reply Line 26. mars 2015

    Laget denne ikveld og kan bare si en ting: FANTASTISK GOOOOD!!!

    • Reply Ina Johnsen 27. mars 2015

      Woohoo Line!

  6. Reply Torgeir 25. mars 2015

    Smaken er helt fantastisk, men hadde problemer med å få den gjennomstekt. Stod nesten 15 min ekstra i ovnen, men det meste var fortsatt bare suppe. Har du noe tanker om hvor jeg kan ha gått feil? For lite mel?

    Takk for en kjempeinspirerende blogg! Jeg prøver og feiler og lykkes rett som det er!:);)

    • Reply Ina Johnsen 27. mars 2015

      Hei Torgeir
      Melmengden er korrekt for det er denne oppskriften jeg brukte for å lage brownies som er avbildet.
      Jeg tenker at kanskje deigen din var løs? Eggedosisen skal være ganske tykk og stiv. Når du så tilsetter sjokolade og smør blir den litt tynnere men ikke mye. Etter at melet tilsettes skal deigen være tykkere enn når du lagde eggedosisen og virke mindre ‘skjør’ om jeg kan si det sånn. Bilde av deigen finner du på min Instagramkonto som jeg publiserte for ca. en uke siden.
      Hvis deigen din bel like tykk så er jeg redd for at jeg ikke vet hva problemet kan ha vært. Eller brukte du kanskje en mindre form enn det jeg gjorde? Da endrer steketiden selvsagt…
      Det er en vanvittig saftig god kake – håper du prøver deg igjen!!
      Lykke til!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »