Salat med biff, jordbær og chevre

salat med biff, jordbær og chevre

Herligland for en salat!!

Dette er salaten du server når du skal ha venner over og skal servere noe lett. Eller servere som en forrett. Eller som en lett middag. Eller til lunsj. Ja, du skjønner salat med biff, jordbær og chevre kan egentlig serveres når som helst til hvem som helst.

Det er bare å sette i gang og lage den ♥

for 2 store porsjoner eller 4 små trenger du

ingredienser
  • ca. 130 g babyleaf blanding (2 poser)*
  • 50g chevre, smuldret
  • ca. 100g ytrefilet av storfe, grillet skjært i tynne remser
  • en håndfull jordbær i fine skiver
Balsamicovinaigrette**
  • 2 ss honning
  • 1 ss dijon sennep
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 ts pepper
  • 50ml balasmicoeddik
  • 150ml olivenolje
fremgangsmåte

*om ikke du får tak i babyleaf blanding, lag din egen med for eksempel babyspinat, beteblader og ruccula.

** denne oppskriften lager mer dressing enn det du vil trenge for salaten. Oppbevar den i kjøleskapet, rist den før bruk.

Pensle kjøttet med litt olivenolje og kvern over godt med salt og pepper. Grill kjøttet til medium stekt enten ute på grillen eller i stekepanne. La kjøttet hvile i minst 10 minutter før du skjærer den i tynne remser.

Lag vinaigrette. Rør honning, sennep, salt, pepper og balsamicoeddik sammen i en skål. Tilsette olivenolje i en tynn stråle mens du pisker dressingen. Smak til med salt og pepper.

Tips for å anrette salaten:

Legg opp salaten lagvis. Begynn med en god neve salat og spre det utover ett fat. Plasser noen skiver jordbær, noen remser kjøtt og litt chevre pent og jevnt opp på.

Lag enda ett lag med det samme.

Fordel litt dressing på toppen like før servering og server resten av dressingen ved siden av.

Salat med biff, jordbær og chevre

 

Kommentarer

  • Reply Veronica 7. mai 2021

    Hei.
    Den ser helt fantastisk ut! Har du forslag til en annen ost enn Chevre?

    • Reply Mat På Bordet 16. mai 2021

      Hva med fetaost? 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »