Annonse
Ny bok: Eltefri bakst. Klikk her for å lese mer om boka.

Myke rundstykker

myke rundstykker

Jeg elsker myke rundstykker og bruker de gjerne som hamburgerbrød. Jeg skal alltid ha så mye på hamburgeren at det er praktisk at brødet gir seg litt når jeg skal prøve å gape over det hele.

Nå har jeg også laget disse rundstykkene ganske små for å kunne bruke de til mini-hamburgere, eller ‘sliders’ som de også er kjent som. Og en drabelig god slider oppskrift kommer på bloggen i morgen, så det er bare å sette i gang og lage disse fine rundstykkene.

Da kan det ble sliders på deg til helgen også!

du trenger

  • 125 ml varmt vann
  • 125 ml melk
  • 1 egg
  • 1 ss olivenolje
  • 2 ss sukker
  • 1 ss tørrgjær
  • 1 ts salt
  • 450 g hvetemel
  • 1 ss smeltet smør til pensling
  • sesamfrø om ønsket

 

ovn temp 180C

Bland vann, melk, egg og olivenolje sammen i en skål. Bland tørrgjær, salt og hvetemel sammen.

Hell det våte i det tørre, rør deigen sammen og elt til du har en fin elastisk deig. Deigen vil være noe klissete. Dekk deigen til og la den heve ett lunt sted (deigen blir mindre klissete etter heving).

Ha litt mel på benken og del deigen opp i emner. For små rundstykker (som avbildet) deles deigen i 20 deler. Form emnene til rundstykker og plasser på et brett dekket med bakepapir. Om du ønsker at rundstykkene steker inn i hverandre kan du gjerne plassere de i en form. Ellers plasserer du de med god avstand på et brett.

Dekk rundtsykkene til og la de etterheve 40-60 minutter.

Pensle rundstykkene med smeltet smør og strø med sesamfrø om ønsket.

Sett i forvarmet ovn og stek i 20-30 minutter. La rundstykkene avkjøle på rist, spis de gjerne mens de fortsatt er lunkne.

Rundstykkene egner seg godt til frysing.

Kommentarer

  • Reply Linda Marie 8. oktober 2015

    Kjempegode rundstykker! 🙂

    • Reply Mat På Bordet 8. oktober 2015

      Ikke sant Linda Marie!
      Gøy at de falt i smak 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »