Hamburger med blåmuggost

hamburger med blåmuggost

Vet du egentlig hvor godt det er med blåmuggost på en burger?

Til og med de som ikke er så stor fan av blåmuggost kan synes at kombinasjonen er god. Det skjedde iallfall her i huset. 2 som trodde de ikke likte blåmuggost, elsket det!

Jeg har laget mini-hamburgere, såkalte sliders. Tre gode biter så har du spist en hel slider. Prøv det! Det smaker liksom bedre med 2 sliders enn med 1 stor hamburgere og så kan man variere litt på toppingen fra slider til slider om man vil.

for 6 sliders trenger du

ingredienser
  • 2 røde løk i skiver
  • 400g kjøtt- eller karbonadedeig uten salt og vann
  • salt, pepper
  • blåmuggost
  • hamburgerbrød*
  • grønn salat
fremgangsmåte

*bruk gjerne denne oppskriften for hamburgerbrød, husk bare at du skal lage sliders og at hamburgerbrødene må lages i mindre format.

Stek løk på middelsvarme i litt olivenolje til myke. Smak til med salt og pepper. Har du litt balsamicosirup kan du gjerne ha en dæsj av den i løken. Sett til side.

Lag hamburgerene. Form kjøtt- eller karbonadedeigen til  6 små hamburgere. De skal være litt større enn hamburgerbrødene for de vil krympe litt under stekingen. Kvern over godt med pepper og litt salt.

Grill hamurgerene på direkt varme til kjøttsaften pipler ut på toppen. Snu hamburgerene. Ha en god bit blåmuggost på hamburgeren. Sett lokk på grillen og grill videre til kjøttet er stekt og osten har begynt å smelte.

Del hamburgerbrødene i to og grill de gjerne lett.

Ha litt salat på nederste del av hamburgerbrødene. Sett en hamburger på hver, topp med litt rødløk og hamburgerbrødet. Server.

Krysser fingre for at du også vil synes at dette er godt!

hamburger med blåmuggost

 

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »