Frokost

 

frokostoppskrifter

Ferie er tiden for gode frokoster, blant annet. Tiden for å samles rundt bordet, også ved frokosttider. Og tenk, du trenger ikke å investere mye tid for å kunne stelle i stand gode, sunne frokoster.

Ok, ikke alle forslagene her er like sunne, men vi støtter oss på påstanden at en ordentlig frokost er en god start på dagen!

Her er noen gode frokostforslag:

 

  • sitrussalat – en fargerik sur/søt start på dagen med masse vitaminer. Litt pistasjnøtter, granateple, frisk mynte og honning gjør retten komplett. Og for en vakker start på morgenen!

 

frokost1

  • eplepannekake – lag en pannekakerøre, stek noen epleskiver, hell røren over og sett i ovnen. Strø med litt melis og skivede mandler. Server med appelsin- og sitronbåter. Enkelt, godt og litt spektakulært!

 

  • croque madame – forskjellen på en croque monsieur og en corque madame er ett stekt egg, men her tar vi det ett skritt videre. Croque madamen er stekt i muffinsbrett (som betyr at du lett kan lage mange samtidig) og får i tillegg til egget også en deilig ostesaus. Jada, akkurat det du trenger før du setter ut på skitur!

 

frokost2

  • arme riddere i form – forberedes kvelden før slik at alt du trenger å gjøre om morgenen er å sette den i ovnen. Når den er ferdig stekt, skjæres den i skiver og serveres med bær, sirup, nøtter, frukt, osv. Enkel og mettende frokost for mange.

 

  • huevos rancheros – enda en taco start på morgenen, denne gangen med en krydret tomatsaus, stekt egg og gjerne godt med tilbehør – avokado, frisk koriander, hot sauce, osv.

 

Håper du fant noe som fristet!

God påske! Spis godt!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »