Schwarzwalder cupcakes

schwarzwalder cupcakes

Har du smakt en Schwarzwalder Kirschtorte? En kake bestående av flere lag med sjokoladekake, med krem og kirsebær mellom hvert lag, dynket i Kirsch, pyntet med mer krem, kirsebær og sjokolade. Fantastisk ikke sant ?

Vel, her er en forenklet versjon, i form av en cupcake. En sjokoladecupcake, for å være nøyaktig, som kan dynkes med Kirsch om du ønsker (veldig godt) og som blir pyntet med en klatt krem, og moreller. Nå er det ikke akkurat morellsesong for øyeblikket så disse kan ersattes med Maraschino kirsebær, Amarena kirsebær eller annen kirsebær på glass.

lager ca 20 cupcakes

  • 60 g kakao
  • 120 ml varmt vann
  • 240g hvetemel
  • 1 ts natron
  • 1 ts bakepulver
  • 225 g smør, myk
  • 300g sukker
  • 3 egg
  • 1 ts vaniljeekstrakt*
  • 150g crème fraîche
  • 100 ml kirsch**

 

*kan ertsattes med 2 ts vaniljesukker

**kan sløyfes

 

Til kremtopping:

  • 100 ml kremfløte
  • 1 ss sukker

 

til pynt:

  • friske, hermetiske eller cocktail kirsebær til pynt
  • sjokoladestrø

 

ovn temperatur 180 C, over og undervarme

Lag cupcakes:

Bland kakao ut i varmt vann og rør til en jevn blanding. Sett til side.

Sikt hvetemel, natron og bakepulver sammen, sett til side.

Rør smør og sukker luftig og hvitt. Ha i egg, ett om gangen og rør godt. Rør kakaoblandingen, melblandingen og crème fraîche vekselvis inn i eggblandingen.

Legg papirformer i en cupcakesbrett og fordel deigen i de. Formene skal fylles ca. 2/3 med deig.

Sett brettet/brettene i forvarmet ovn og stek i 15 -20 minutter. Sjekk med kakepinne før du tar de ut av ovnen.

La cupcakesene avkjøle noen minutter i formen, løft de deretter forsiktig ut og sett de på en rist for avkjøling.

Bruk en stekepinne til å lage småhull i cupcakesene når de er avkjølte. Hell kirsch over toppene av kakene og la det trekke inn.

Lag kremtopping:

Pisk kremfløte og sukker stivt.

Ha kremen over i en sprøytepose og lag en fin topp på cupcakesene (pass på at kakene er helt avkjølt, ellers smelter kremen). Pynt med kirsebær og sjokoladestrø. Server!

schwarzwalder cupcakes

 

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »