Har du spist på restaurant i Amerika er det høyst sannsynlig at du har sett Cobb salad på menyen. Salaten dukket allerede opp i USA på 1930 tallet, og siden den gang en er det blitt mange variasjoner. Men, den klassiske varianten består av kylling, bacon, tomater, løk, blåmuggost og salat.
Presentasjonen er ganske unik – alle elementene er vanligvis ‘chopped’ dvs skjært i like store biter, og lagt side om side på en tallerken. Min versjon er ikke langt fra klassiskeren, men jeg har valgt en litt annen presentasjon. Og siden jeg har fått i oppdrag å presentere oppskrifter med Selbu Blå, falt naturligvis valg av ost på ja, Selbu Blå.
Oppskriften kan selvsagt ganges opp, denne holder til 2 porsjoner som hovedrett.
ingredienser
2 kyllingfileter
100g bacon
2 hardkokte egg
en avokado
en god håndfull cherry tomater
2 eller mer skiver blåmuggost
ca. 200g grønn salat (jeg har brukt baby spinat)
for salatdressingen*
150 ml rapsolje
50 ml olivenolje
50 ml rødvinseddik
1-2 ss sitronsaft
1 ts sennepspulver
1 ss worcestershiresaus
et hvitløksfedd, presset eller finrevet
salt og pepper
fremgangsmåte
*dette lager nok til flere salater. Oppbevar den kjølig i glass med lokk og bruk den til alle dine salater.
Lag dressingen. Bland alle ingrediensene og smak til med salt og pepper. Sett til side.
Pensle kyllingfiletene med litt olivenolje og krydre med salt og pepper. Grill kyllingfiletene eller stek de i panne. Sett de til side og la de hvile. Legg bacon på grillen samtidig som kyllingen og grill de samtidig.
Steker du bacon i panne kan du bruke baconfettet i salatdressingen. Mål opp baconfettet og bruk tilsvarende mindre rapsolje. Tilpass krydder.
Skrell og skjær avokado i skiver, del cherrytomater og egg i to og skjær fine skiver av Selbu Blå.
Anrett salaten i en bolle. Skjær kyllingfileten i tykke skiver og legg pent opp på salaten. Fordel egg, tomater, bacon, Selbu Blå og avokado på salaten.