Sjokoladeis med bringebær – uten iskremmaskin

sjokoladeis med bringebær

Jeg sa jo at jeg var i gang med issesong her på bloggen, så ingen klager please. Sunne middagsmåltider er snart nok på plass igjen her i bloggfeeden, bare la meg leke litt mer med is. Jeg lover, dette er den siste. I dag. Kanskje jeg skal vente helt til neste uke før jeg publiserer neste isoppskrift, for jeg føler på kroppen at jeg ikke er helt ferdig her.

Og bare sånn at det er sagt, så har jeg også begynt å løpe litt på mine morgenturer. Og det er isens sin skyld. Jeg er ute med Dixie (bikkja altså) hver morgen og har begynt å ta på meg løpesko og passende klær. Jeg har også laget en ok spilleliste på Spotify, bare i tilfelle jeg fikk lyst å få litt fart på skrittene mine og kanskje til og med gå over i en sakte jogg. Tro det eller ei, på samme dag som jeg lagde is (igår) begynte jeg jammen å løpe – litt. All denne islagingen er motiverende altså – i tillegg til å smake så uendelig godt…

Så kom igjen, gjør som meg, få på deg joggeskoa og begynn og lage is!

Her er en enkel sjokoladevariant med bringebær. Bringebær og sjokolade er en super smakskombinasjon i utgangspunktet, og gule bringebær som jeg plukket i fjor hadde jeg fortsatt liggende i frysen (må spises før jeg kan plukke nye…)

for ca 1 liter is trenger du

  • 600 ml kremfløte
  • 1 boks (400g) søtet kondensert melk (ikke Vikingmelk) ca. 400g.
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 5-6 ss kakao
  • 200g frosne bringebær

 

Ha kremfløte, kondensert melk og vaniljeekstrakt i en bolle og rør sammen. Pisk til stivt. Bruker du kjøkkenmaskin vil dette ta ca. 5 minutter. Vær tålmodig, men pass også på å ikke overpiske. Rør inn kakaoen på slutten.

Behold bringebærene hele og frosne eller la de tine litt, alt ettersom hva slags effekt du vil ha. Fordel is og bær i en form som du kan ha i frysen, spiller ingen rolle om den er rund eller firkantet.

Dekk isen til og frys i 6-8 timer. Ta isen ut av frysen ca. 15 minutter før servering slik at det er lettere å severe fra.

Og husk å ta deg en joggetur/rask spasertur, ellers smaker ikke isen like godt….

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »