Hjemmelagd pasta

hjemmelagd pasta

Jeg har fått ny pastamaskin!

Jeg har en fra før av, du vet, den der som du klemmer fast i kjøkkenbenken og sveiver med den ene hånden mens du prøver å mate maskinen med deigen med den andre hånden samtidig som du prøver å ta i mot i den andre med den tredje? hånden….puh…

Nå skal jeg ikke disse den gamle maskinen min helt, for jeg holder den klassiske pastamaskinen fortsatt kjær, but there’s a new sheriff in town….

hjemmelagd pasta

Hils på den nye PastaMaker fra Philips!!!

Den lager pastaen din mens du kan gjøre noe annet – lage sausen for eksempel. Helt sant!

Prinsippet er enkelt (og delvis demonstrert i filmen som ble laget hjemme hos meg). På toppen av maskinen finner du en enkel kjøkkenmaskin som lager pastadeigen. Alt du har å gjøre er å bestemme hva slags mel du ønsker å bruke og bruke målebegeret som kommer med maskinen. Et beger med mel for en enkel porsjon, 2 beger med mel om du ønsker dobbel.

Så må du bestemme deg om du ønsker å blande pastaen din med bare vann, vann og egg, eller kanskje du vil ha grønnpasta og blande med spinatjuice? Mange muligheter her skjønner du. Hva du nå enn velger så finnes det et målebeger for dette også, der det er markert hvor mye væske du trenger for å lage enkel- eller dobbelporsjon med pasta.

(Hvis dette ble for mange valg for deg kan du enkelt følge pastaoppskriftene som du finner i heftet som følger med maskinen. )

Maskinen settes på, deigen blandes og presses så ut gjennom ett munnstykke på forsiden. Hva slags pasta du vil lage kan du bestemme selv – du har valget av 4 munnstykker som lager rigatoni (avbildet), spaghetti, litt bredere, flatere nudler og lasagneplater (som også kan brukes til å lage fyllt pasta som ravioli osv. )

Lager du rigatoni må du skjære de av i ønsket lengde mens de presses ut.

hjemmelagd pasta

Her har jeg for eksempel laget to lengder – den korte varianten liker jeg å bruke i pastasalater den lengre i pastaretter som for eksempel den som jeg lagde i filmen – pasta med aubergin.

hjemmelagd pasta

Her ser du rigatoni laget i tre forskjellige varianter – med durumhvete, vanlig hvetemel og en blanding hvetemel og fullkorns hvetemel. Det er også litt varierende mengder med egg i hver. Er du glutenintolerant er det ikke noe problem å lage glutenfritt pasta – sjekk bloggen til Julie for hennes erfaringer.

Nudler lages også på en blunk, velg mellom litt bredere og flate nudler som passer godt til stirfrys,

hjemmelagd pasta

eller den klassiske spaghettien

hjemmelagd pasta

Pastaen kan kokes (tar 2-5 minutter alt ettersom hva slags pasta du lager) eller du kan tørke det. Hos oss har jeg begynnt å produsere pasta i litt større mengder, tørker det og legger det over i rene, tørre glass. Du kan i prinsipp være selvforsynt på pastafronten.

Nå er det ikke bare jeg som tester denne maskinen. Julie som skriver Julies Matblogg, Trine fra Klisjehjemmet og Marna også kjent som Komikerfrue tester også maskinen og har skrevet om sine erfaringer i tillegg til å legge ut noen gode oppskrifter. Sjekk bloggene deres!

Alle tre har også en maskin å gi bort så pass på å være med i de tre konkurransene. Om du ikke skulle vinne en kommer det en konkurranse neste uke her på bloggen også. Og hvis du virkelig ikke kan vente så lenge kan maskinen kjøpes her. 

Jeg må tilbake til pastamaskinen min…

Kommentarer

 • Reply Monica hommedal 1. mai 2015

  Ønsker meg en slik en! 🙂

 • Reply Jenny 29. april 2015

  ÅÅ den der ser så genial ut at jeg har siklet på den siden jeg har sett alle innleggene rundt omkring om denne.. Har så lyst på!! 😀

  • Reply Ina Johnsen 30. april 2015

   Hei Jenny!

   Synes også den er genial!
   Husk å bli med på giveaways hos de forskjellige bloggerne – kanskje du er så heldig og vinner en! 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »