Smakfull curry med kjøttdeig og spinat

Smakfull curry med kjøttdeig og spinat

Denne retten gjør seg godt med kjøttdeig av lam eller storfe – bruk det du har! En god currypulver trenger du også,  og da den vil variere i styrke må du smake deg litt frem.  I denne oppskriften tar jeg utgangspunkt i en normal currypulver – ingen hot utgave altså. Bruk noe av currypulveret når du steker kjøttet og tilsett mer når gryteretten har kommet sammen om det blir for tamt.

Bruk gjerne oppskriften som et utgangspunkt. Bytt rosiner med aprikoser (som bør da skjæres i passende store biter), bytt ut pinjekjerner med peanøtter eller cashewnøtter, tilsett kikerter, bytt ut kokosmelken med fløte, pynt med frisk koriander – ja, du skjønner hva jeg mener. Lek med oppskriften!

Smakfull curry med kjøttdeig og spinat,  6-8 porsjoner

  • 2 løk, finhakket
  • 4 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 cm frisk ingefær, finhakket
  • 800g kjøttdeig av lam eller storfe
  • 2-3 spiseskjeer currypulver
  • en liten boks á 160ml kokosmelk (alt. en halv boks á 400g)
  • 2 ss tomatpuré
  • 200 g frisk, renset og vasket spinat
  • en god håndfull rosiner
  • ristede pinjekjerner til pynt

til servering

  • ris (følg pakkens anvisning for tilberedning)

Sett over risen. Kok den gjerne i litt grønnsaksbuljong.

Stek løk, hvitløk og frisk ingefær i litt olivenolje. Stek over middelsvarme, løken skal ikke få farge, bare bli myk.

Stek kjøttet i omganger i en stekepanne i litt olivenolje. Krydre med currypulver, salt og pepper mens det steker. Ha kjøttet i gryta med løken og fortsett med å steke resten av kjøttet.

Ha kokosmelken i gryta når du har stekt ferdig all kjøttet.  Fyll den tomme boksen med vann og hell vannet i den varme stekepannen du har stekt kjøttdeigen i. Rør godt rundt i stekepannen mens vannet koker opp og hell vannet i gryta. Tilsett tomatpuré og rør til blandet.

Smak curryen til med salt og pepper og eventuelt mer currypulver. La det småkoke 10-15 minutter.

Rør inn spinaten (i omganger, den vil visne og ta mindre plass) og rosinene like før servering.

Server curryen over ris og strø med pinjekjerner.

Smakfull curry med kjøttdeig og spinat

Kommentarer

  1. Reply Line 23. mai 2016

    Hei 🙂
    Hvordan curry pulver er det snakk om ? Hvor kjøpes den og står det curry pulver på den?
    Det er ikke karri som har over fiskeboller ? Hehe. Må bare spørre 🙂

  2. Reply Tove 17. februar 2016

    Laget denne til middag i går, og den var kjempegod 🙂 Serverte med ris og salat med mango. Skal lages igjen 🙂

    • Reply Mat På Bordet 17. februar 2016

      Å nam – det var fint tilbehør det Tove, salat med mango 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »