Annonse
Ny bok: Eltefri bakst. Klikk her for å lese mer om boka.

Enkel rabarbrakake

rabarbrakake

Vi er nå i den herlige årstiden der den ene godsaken avløses etter den andre. Matbloggene er for tiden fulle av ramsløkoppskrifter – jeg for min del, har i år igjen, ikke funnet noe. Derimot har jeg funnet mye liljekonvaller og kommer til å ha huset fullt med blomster når den tiden kommer. Noe godt kom ut av søket etter ramsløk.

Men, nå er det rabarbraens tur og denne gangen i form av en kake. Her er det rabarabra i midten og på toppen av kaken og inn i mellom de to lagene finner du en deilige, saftig kake med en liten hint av appelsin.

Jada, den er god – bare lag den..

For én kake, bakt i brødform 25×12 cm:

ingredienser
  • 150 g smør, romtemperert
  • 150 g sukker
  • 2 egg
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 200 g mandelmel
  • finrevet skall av en appelsin
  • 100 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 100 ml yoghurt naturell
  • 400 g rabarbra
  • mandelflak og sukker til pynt
fremgangsmåte

ovn temp 180 C

Skjær rabarbraen  i lengder som er litt mindre enn bredden av kakeformen din. Skjær tykkere rabarbra stengler også på langs.

Rør smør og sukker hvitt. Tilsett ett egg om gangen og rør godt til du har en lett og luftig blanding. Rør inn vaniljeekstrakt.

Rør mandelmel, appelsinskal, hvetemel og bakepulver sammen i en bolle. Rør melblandingen i smørblandingen til det er blandet. Ikke rør for mye. Rør inn yoghurten.

Fyll halvparten av deigen i kake/brødformen som er kledd med bakepapir. Legg halvparten av rabarbaren på tverrs av deigen fra ende til annen.

Ha resten av deigen på toppen og legg resterende rabarbra på toppen. Strø ca. 1 ss sukker og mandelflak på toppen.

rabarbrakake

Sett kaken i forvarmet oven og stek i 75-90 minutter. Dekk gjerne toppen av kaken med ett stykke bakepapir slik at toppen ikke brenner. Test med kakepinne før du tar kaken ut av ovnen – pinnen skal komme ut tørr, dvs uten deigrester.

Løft kaken ut av formen ved hjelp av papiret og la den avkjøle helt på en rist. Server!

rabarbrakake

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »