Mens vi venter på at den norske aspargesseongen skal starte, tjuvstarter jeg med importerte varer..
I dag ble det aspargespesto, for som jeg har sagt før, kan man lage pesto av det meste – grønnkålpesto, spinatpesto, ruccolapesto og brokkolipesto er bare noene av pestoen du finner her på bloggen.
Aspargespesto er en lett og mild pesto som smaker umåtelig godt blandet med pasta. Vær raus med pestoen, dette lager nok til å blande med pasta for 4 sultne personer.
ingredienser
2 bunter asparges
3-4 hvitløksfedd
2-3 håndfull spinat
25 g pinjekjerner
50 g parmesanost, grovhakket
olivenolje, salt & pepper
fremgangsmåte
Fjern den nederste delen av aspargesen. Aspargesen har ett naturlig bristepunkt, knekk derfor endene av.
Ha aspargesen i en ildfastform og strø med litt olivenolje og salt. Legg hvitløksfeddene (skrellt) i formen også. Sett i forvarmet ovn og stek i 10 minutter.
Skjær av toppene av aspargesen, skjær de i to på langs og sett til side. Skjær opp resten i større biter.
Ha asparges, hvitløksfedd, spinat, parmesan, pinjekjerner og litt olivenolje i en skål og kjør til glatt med en stavmikser. Har du en food processor kan du selvsagt bruke det i stedet. Fyll på med litt mer olivenolje etterhvert til du har ønsket konsistens.
Smak til med salt og pepper.
Bland pestoen med nykokt pasta, pynt med aspargestopper og pinjekjerner.
Pasta carbonara er favoritten. Husker at min mor alrede hadde en pastamaskin sent på 50 tallet. Hadde vart moro å prøve igjen aelv.