Jordbær Romanoff

Jordbær Romanoff

Ønsker du å servere en lettvint, frisk dessert er denne til deg!

Jordbær marineres i appelsinjus ( og gjerne litt Grand Marnier om du skal severe til voksne)  og serveres med pisket kremfløte blandet med litt rømme og appelsinskall. Høres godt ut ikke sant?

Finn frem noen fine glass, glass på stett er også pent, og fyll på med jordbær. Ha på kremen like før servering.

for 4 personer

  • en kurv med jordbær, vasket og renset
  • 2 ss sukker
  • en appelsin
  • 2 ss Grand Marnier (valgfritt)
  • 100 ml kremfløte
  • 2 ts vaniljesukker
  • 100ml rømme

 

Legg 3-4 av de peneste jordbærene til side – disse skal brukes som pynt.

Skjær resten av jordbærene opp i passende biter og ha de i en skål. Dryss over sukkeret.

Finriv skallet av appelsinen og sett til side. Saft appelsinen og ha saften over jordbærene. Hell Grand Marnier over jordbærene om du bruker og bland alt forsiktig sammen. La jordbærene stå og trekke en halvtimes tid ved romtemperatur. Alternativt kan du sette de i kjøleskapet og la de trekke lengre.

Pisk kremfløten stiv sammen med vaniljesukker. Rør inn rømmen og appelsinskallet.

Ha jordbærene i glass og topp med krem. Pynt med jordbærene du satt til side. Server!

Kommentarer

  1. Reply Veronika Raanes 10. mai 2015

    Denne må jeg virkelig prøve ut! Det så himmelsk ut! <3

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »