Oppskrift på banancookies med sjokolade –

banancookies

Vi har alle vært der.

Det ligger noen brune bananer i fruktskålen som ingen har lyst å spise. Eller kanskje du har frsyen full av de, for det er nettopp der de havner hjemme hos oss.

Redningen er enkel og velsmakende – lag banancookies!

Her følger en enkel oppskrift som følger prinsippet – bland det tørre sammen – bland det våte sammen – bland det våte med det tørre. Sett barna i sving, dette klarer de fint!

for å lage ca. 2o cookies trenger du

  • 200 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 1/2 ts kanel
  • 150 g havregryn
  • 100 g mørke sjokoladebiter (alternativt grovhakket mørksjokolade)
  • 2 modne bananer, most
  • 1 egg
  • 2 ss rapsolje
  • 150 g brun sukker
  • 50 ml yoghurt naturell*
  • 1 ts vaniljeekstrakt*

 

*tips – bruker du vaniljeyoghurt trenger du ikke å tilsette vaniljeekstrakt

Ovn temp 180 C

Bland hvetemel, bakepulver, kanel, havregryn og sjokoladebiter sammen i en skål.

Rør bananer, egg, rapsolj, sukker, yoghurt og vaniljeekstrakt godt sammen. Rør det våte inn i det tørre. La det stå en 10 minutters tid. Er deigen for rennende kan du tilsette litt mer mel.

Bruk en iskremskje å lage kuler av deig som du da setter med god mellomrom på en bakeplate dekket med bakepapir.

Sett brettet i forvarmet ovn og stek i 10-15 minutter til de har fått fin farge.

La de avkjøle på rist.

Banancookies kan oppbevares i tett kakeboks. De blir litt seige under oppbevaring – vi legger de i brødristeren for å friske de opp. Da blir de også lunkne og er du heldig, sjokoladen litt rennende…

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »