Denne pizzaen er litt annerledes. Gode, sterke, salte smaker rundes av med søt og myk pære – litt fest i munnen kan man si. Må bare prøves…
til 4 personer (en stor eller to små pizzaer)
Denne pizzaen er litt annerledes. Gode, sterke, salte smaker rundes av med søt og myk pære – litt fest i munnen kan man si. Må bare prøves…
til 4 personer (en stor eller to små pizzaer)
Bland hvetemel med salt og tørrgjær og rør sammen. Tilsett nok lunkent vann til du har en myk deig, gjerne litt klissete. Jeg gjør dette med kjøkkenmaskin og tilsetter vann til jeg ser at deigen begynner å komme sammen. Tilsett heller for mye vann enn for lite, du kan alltid tilsette mer mel etter 1.heving om nødvendig. La deigen hvile til den har doblet i størrelse.
Alternativt kan du lage deigen om morgenen og sette den i kjøleskapet for heving. Ta den ut av kjøleskapet når du kommer hjem fra jobb, hell deigen over på en melet flate, dekk den til og la den komme til romtemperatur.
Ovn temp 250C, varm opp pizzasten samtidig
Rull pizzadeigen ut til ønsket størrelse. Hell litt olivenolje på pizzaen og spre med fingrene. Strø ett lag med reven ost. Fordel spekeskinke på pizzaen og legg pæren pent på toppen, gjerne i mønster. Bryt blåmuggosten i mindre biter og fordel over pizzaen.
Stek pizzaen på pizzastenen i 5-7 minutter til osten bobler og pizzaen har fått fin farge. Server.
Herregud, denne pizzaen var helt sykt god! Vår nye favoritt 😀
Så bra Maria – stemmer, har ikke lagd den på lenge men ja enig, den er kjempegod!
Liker du blåmuggost så kan jeg også anbefale at du prøver denne oppskriften : http://www.matpaabordet.no/2015/05/01/pai-med-selbu-bla-spinat-og-bacon/
Å! Denne pizzaen minner meg om en som er på menyen til Una pizzeria i Trondheim. Det er en hvit pizza med parmaskinke (i mengder!) gorgonzolaost og pære. Den er så utrolig god og har blitt en klar favoritt.
Det høres fantastisk godt ut Maren, og ikke langt fra pizzaen her!
Må se og stikke innom Una pizzeria neste gang jeg er i Trondheim 🙂